SISTEM "OKO SOKOLOVO" NASTAVLJA SA RADOM: Dnevno uslikano 1.300 prekršaja

S. B. M.

04. 08. 2020. u 09:45

TOKOM prve nedelje od kako je pušten u rad, sistem "Oko sokolovo" svakodnevno je beležio u proseku 1.300 prekršaja.

СИСТЕМ ОКО СОКОЛОВО НАСТАВЉА СА РАДОМ: Дневно усликано 1.300 прекршаја

Foto: P. Milošević

Ni u ovoj drugoj nedelji testiranja sistema neće biti kažnjavanja, ali će se slati obaveštenja vozačima čija su vozila zatečena kao nepropisno parkirana. Ovo je ponovio sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac i precizirao da će građani dobijati obaveštenja sa molbom da se više ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja i javnog prevoza nepropisnim ostavljanjem vozila.

Građani će se kažnjavati od 10. avgusta uz pomoć ovog sistema. Ipak, patrole Komunalne milicije na terenu rade redovan posao, pa svako od tih bahatih vozača može da dobije kaznu i u toku ove nedelje.

- Apelujem na građane da ne ostavljaju vozila na kolovozu, žutim trakama, pešačkim prelazima, tramvajskim šinama. Neće biti selektivnog kažnjavanja jer će svi čije vozilo bude zatečeno u prekršaju biti sankcionisani. Naravno, Sekretarijat za saobraćaj izdaje posebne dozvole određenim službama koje mogu da se zaustavljaju - istakao je Divac.

U tu kategoriju spadaju taksi i dostavna vozila, u vreme kada je to dozvoljeno, zatim vozila javnog gradskog prevoza, kao i gradskih službi koje obavljaju hitne intervencije.

PRIMER

VOZILO parkirano ispred kafića u ponedeljak je u 16.45 usnimljeno u Ulici Strahinjića Bana. Vlasniku automobila upućeno je obaveštenje praćeno fotografijom o prekršaju, u kome se navodi u koliko je sati snimljen. Takođe, nadležni su najavili i kažnjavanje koje će početi da se primenjuje od 10. avgusta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna