BEZ KAZNI NA ŠOFERKAMA: Obratite pažnju, počinje novi sistem kontrole i naplate parkinga u prestonici

S. B. M.

nedelja, 02. 08. 2020. u 10:00

БЕЗ КАЗНИ НА ШОФЕРКАМА: Обратите пажњу, почиње нови систем контроле и наплате паркинга у престоници

Foto Beoinfo

KAZNE za parkiranje ostavljene na šoferkama vozila odlaze u istoriju.

Kako su "Novosti" pisale, umesto papirnih, nove kazne biće elektronske, a sa njihovim izdavanjem kontrolori JKP "Parking servis" počeće već sutra.

Od ponedeljka, "Parking servis" uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja - e-Parking. Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne parking-karte na šoferšajbnama, već će izdavati elektronske dnevne parking-karte (eDPK).

O izdatim kaznama sugrađani će moći da se informišu na sajtu preduzeća www.parking-servis.co.rs. Tu mogu i da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem. Kao i do sada, ako dugovanje izmire u roku od osam dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. Obaveštenje o izdatoj elektronskoj kazni, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom.

- Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima. Cilj prelaska na novi sistem jeste modernizacija rada "Parking servisa" u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru e-Uprave i promocije Beograda kao "pametnog grada", a u skladu sa ekološkim principima - navode iz ovog preduzeća.

Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS-a, ali i kupovinom e-karte na kioscima. Od sutra, biće dostupna i nova aplikacija "Parking servisa", preko koje će takođe biti moguće plaćanje usluge parkiranja.

"OKO" U NAPLATI OD 10. AVGUSTA

VOZILA Komunalne milicije iz sistema "Oko sokolovo" na ulicama grada su od prošle sedmice. I dok su prve nedelje slike bahatih vozača objavljivane u medijima, ove nedelje će oni koji su vozila nepropisno ostavili dobijati upozorenje da to ne čine. Naplata kazni uz pomoć ovog novog sistema počinje 10. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Laki

02.08.2020. 12:15

Što ne bi registrovanom korisniku aplikacije stiglo 5ominutno upozorenje da mu je vozilo uočeno i da treba da uplati parking? Bitno kažnjavati ili da svi plate parking?

Deda

02.08.2020. 16:58

@Laki - Važna je pljačka makar bez dokaza a i teže dokazivo da je napisana kada još nije istekao parking a elektronski ti stigne da platiš kada ne znaš ni za šta.

Tocak

02.08.2020. 12:19

Koliko njih ce zaista da proverava da li ima kaznu?Perfidan nacin da se izbegne mogucnost placanja u roku 8 dana,ili makar da se smanji procenat onih koji placaju pola kazne.Krajnji utisak da se polako iscrpljuju nacini uzimanja para narodu!Zar za sve ove godine od naplacenih kazni nije mogla makar jedna garaza veceg kapaciteta da se napravi?

Sinisa Petkovic

02.08.2020. 12:38

Pa da li stee vi normalni?! Ovo znaci da ce SVAKI vozac morati 5-6 puta dnevno da gleda na sajt da li je obio kaznu ili ne? A sta da rade oni ljudi koji i ne znaju da internet postoji? Recimo cikica od 72 godine? Sticajem zivotnih okolnosti zivim u Becu. Iako je ova drzava mnogo naprednija u svakom smislöu i dalje ostavljaju kazne na soferki i to sa sve uplatnicom, a ti plati kad hoces! Ali neko ovde uvek zeli da pokaze da je pametniji nego sto jeste i donosi zakone koji nisu primereni nasem drustvu i narodu. E uprava? A ne mogu online da dobijem izvod iz maticne knjige rodjenih u opstini Malo Crnice? Kasnimo 200 godina... PS Malo Crnice ima kompjutere iz 1998. godine koji od prasine nisu ocisceni nikad... Jedva rade... Jos kad bi ovo smeli da objavite bilo bi odlicno...

Aleksandar

04.08.2020. 10:06

A jeste razmisljali umesto sto se vozikate po ceo dan autima za gluposti malo spustite na zemlju i vozite skuterima ili biciklama kao normalne zemje u Evropi.

Nenad

04.08.2020. 17:08

problem je sto pise da se mozemo informisati na sajtu dali je nekom izdata eDPK ( ili ti kazna ) ja isao na sajt trazio, citao sve redom gde se pominje elektronski parking ili slicno al nigde ne nadjoh KAKO DA PROVERIM DALI MI JE IZDATA e DPK ( kazna )