BEZ KAZNI NA ŠOFERKAMA: Obratite pažnju, počinje novi sistem kontrole i naplate parkinga u prestonici

S. B. M.

02. 08. 2020. u 10:00

KAZNE za parkiranje ostavljene na šoferkama vozila odlaze u istoriju.

БЕЗ КАЗНИ НА ШОФЕРКАМА: Обратите пажњу, почиње нови систем контроле и наплате паркинга у престоници

Foto Beoinfo

Kako su "Novosti" pisale, umesto papirnih, nove kazne biće elektronske, a sa njihovim izdavanjem kontrolori JKP "Parking servis" počeće već sutra.

Od ponedeljka, "Parking servis" uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja - e-Parking. Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne parking-karte na šoferšajbnama, već će izdavati elektronske dnevne parking-karte (eDPK).

O izdatim kaznama sugrađani će moći da se informišu na sajtu preduzeća www.parking-servis.co.rs. Tu mogu i da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem. Kao i do sada, ako dugovanje izmire u roku od osam dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. Obaveštenje o izdatoj elektronskoj kazni, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom.

- Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima. Cilj prelaska na novi sistem jeste modernizacija rada "Parking servisa" u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru e-Uprave i promocije Beograda kao "pametnog grada", a u skladu sa ekološkim principima - navode iz ovog preduzeća.

Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS-a, ali i kupovinom e-karte na kioscima. Od sutra, biće dostupna i nova aplikacija "Parking servisa", preko koje će takođe biti moguće plaćanje usluge parkiranja.

"OKO" U NAPLATI OD 10. AVGUSTA

VOZILA Komunalne milicije iz sistema "Oko sokolovo" na ulicama grada su od prošle sedmice. I dok su prve nedelje slike bahatih vozača objavljivane u medijima, ove nedelje će oni koji su vozila nepropisno ostavili dobijati upozorenje da to ne čine. Naplata kazni uz pomoć ovog novog sistema počinje 10. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)