NOVA ZGRADA MUP: Evo na kojoj lokaciji će se graditi i kako će izgledati (FOTO)

J. DINČIĆ

sreda, 15. 07. 2020. u 11:15

НОВА ЗГРАДА МУП: Ево на којој локацији ће се градити и како ће изгледати (ФОТО)

PLAN Biće postavljen i heliodrom

NOVA zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova gradiće se na Novom Beogradu, pored Fakulteta dramskih umetnosti, u Bloku 39. Administrativni i operativni centar MUP biće sagrađeni sa svim pratećim sadržajima, a prema napravljenom planu posedovaće bunker ispod zgrade i helidromom na krovu.

Svi detalji oko izgradnje novog centra MUP objašnjeni su u nacrtu Plana detaljne regulacije, koji je uradila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, a Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove uputio na rani javni uvid.

Na lokaciji koja je oivičena saobraćajnicama Omladinskih brigada, Bulevarom Milutina Milankovića, Bulevarom umetnosti i Bulevarom Arsenija Čarnojevića, planirana je i dogradnja Fakulteta dramskih umetnosti i izgradnja novog policijskog centra.


- Opšti cilj izrade Plana je da definiše kompleks za izgradnju administrativnog i operativnog centra MUP sa pratećim sadržajima kao i da omogući dalji razvoj kompleksa FDU na postojećoj lokaciji - navodi se u planu. - Projekat se sprovodi na osnovu Zaključka Vlade kao prioritetna investicija.


Na kompleksu posebne namene, ukupne površine od oko 10 hektara, planom je predviđena izgradnja centra MUP sa pratećim sadržajima. U podzemnim etažama objekta, osima garaže za vozila, predviđeno je i sklonište kapaciteta oko 300 osoba, kao i tehničke i pomoćne prostorije. Na krovu objekta je predviđena realizacija helidroma.

Takođe, opciona sletanja i poletanja predviđena su na nivou partera u letovima posebne namene.

PLAN Biće postavljen i heliodrom

 


Na preostalom delu zemljišta, odmah pored zgrade Fakulteta dramskih umetnosti, biće ostavljena građevinska parcela površine od oko 1,49 hektara. Na njoj će biti moguća dogradnja postojeće zgrade fakulteta, a sve u cilju osavremenjivanja nastave i poboljšanja uslova korišćenja objekta. Takođe, Planom nije predviđena izgradnja više objekata za potrebe fakulteta, već samo jednog.


Rani javni uvid za novi kompleks MUP obaviće se u zgradi Gradske uprave, u Ulici 27. marta do 27. jula.
 

CENTAR ZA PROMOCIJU NAUKE


U ovom delu Novog Beograda, tačnije u Bloku 39, još 2010. godine bio je najavljen projekat izgradnje Centra za promociju nauke. Ipak, iako su mediji 2012. godine objavili da su pripremni radovi započeti, ovaj projekat nije realizovan i od njega se u međuvremenu odustalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

kakva ideja

15.07.2020. 15:56

Umesto da prošire Fakultet dramskih na sva četiri umetnička fakulteta, kao što je zamišljeno prvobitnim projektom, gradi se MUP! O ljudi, pa jel to moguće?