SEĆANJE NA APRILSKO BOMBARDOVANJE BEOGRADA: Položeni venci na spomen - obeležja u gradu (FOTO)

S.V.

06. 04. 2024. u 18:49

U ZNAK sećanja na bombardovanje Beograda 6.aprila 1941. godine danas su položeni venci na nekoliko lokacija u prestonici.

СЕЋАЊЕ НА АПРИЛСКО БОМБАРДОВАЊЕ БЕОГРАДА: Положени венци на спомен - обележја у граду (ФОТО)

BEOINFO

 Kod Spomenika pilotima braniocima Beograda na Zemunskom keju, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić odala je počast stradalim pilotima Jugoslovenskog kraljevskog ratnkog vazduhoplovstva. Venci su položeni i na spomen - obeležje u Aleji stradalih u šestoaprilskom bombardovanju na Novom groblju, na fontani "Vrelo života" kod Beograđanke", kao i na Granitni krst u porti Vaznesenjske crkve.

Povodom Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata vence su položili i predstavnici Ministarstvaza rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, vojnih udruženja, boračkih organizacija i građani Republike Srbije.

Na današnji dan pre 83 godine počela je invazija Sila Osovina na Kraljevinu Jugoslaviju koje je prouzrokovalo stradanje građana, potpuno uništenje najznačajnijeg spomenika kulture Narodne biblioteke sa 350.000 knjiga, rušenje 627 zgrada, oštećenje zdanja Starog dvora i Vaznesenjske crkve.

U ovom napadu na Kraljevinu Jugoslaviju stradalo je oko 4.000 građana prestonice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)