SVE SPREMNO ZA PROBU: Provera znanja malih maturanta u petak i subotu

B.B.

20. 03. 2024. u 11:36

OSNOVNE škole u Beogradu su spremne za organizaciju probnog završnog ispita čije je polaganje zakazano za petak i subotu 22. i 23. mart, najavio je Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd.

СВЕ СПРЕМНО ЗА ПРОБУ: Провера знања малих матуранта у петак и суботу

Učenici OŠ "Vuk Karadžić", Foto N. Skenderija

Prema rečima Filipovića, škole su dobile identifikacione obrasce, đacima će biti podeljeni identifikacioni brojevi. Obaveze škole je da se na đačkoj knjižici i svakom testu stavi identifikacioni broj.

-  Održali smo sastanak sa direktorima škola svih beogradskih opština i dogovorili smo korake, odnosno podsetili se svakog probnog i završnog ispita koji nas je čekao godinama unazad - rekao je Filipović. - U petak se polaže test iz matematike od 12 časova, subota je rezervisana za test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i književnosti u 9 časova, a u 11. 30 sati učenici polažu treći test, izborni predmet koji su birali. Najveći broj učenika je izabrao  geografiju,  zatim za biologiju, dok se značajno manje osmaka prijavilo za  za istoriju, hemiju i fiziku.

Rezulatati probnog završnog ispita služe pre svega školi, zarad unapređenja plana i programa nastavnog procesa, objasnio je on i dodao da nastavnici, odnosno stručna veća mogu da analiziraju rezultate iz svakog predmeta i da izmene ili dopune pripremnu nastavu za rad do kraja školske godine.

 Osmaci će imati priliku da, od 8. do 11. aprila,  promene iskazano opredeljenje koji od pet predmeta će polagati kao treći test.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)