PANČEVO DOBIJA BOLJU VEZU SA BAVANIŠTEM: U lokalni put ulaže se 180 miliona dinara

Š.Marović

31. 10. 2023. u 14:30

ŠIRINA lokalnog puta Pančevo - Bavanište u dužini od 6,1 kilometar će posle rekonstrukcije biti 6,5 metara, a vrednost radova iznosi nešto više od 180 miliona dinara bez PDV.

ПАНЧЕВО ДОБИЈА БОЉУ ВЕЗУ СА БАВАНИШТЕМ: У локални пут улаже се 180 милиона динара

Privatna arhiva

Put je prethodnih godina bio u veoma lošem stanju, sa mrežastim pukotinama i kolotrazima. Radnici će odraditi zamenu asfaltnih slojeva u debljini od sedam i četiri centimetra.

Radove ove veoma frekventne deonice juče su obišli ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

- U narednom periodu rekonstruisaćemo i most koji se ovde nalazi, a deonicu puta ka Smederevu ćemo obnoviti sledeće godine - rekao je Vesić.

Gradonačelnik Pančeva Stevanović istakao je da je pravac Pančevo - Bavanište veoma opterećen.

- To mi, koji živimo u Pančevu znamo, ali i ljudi koji prolaze ovuda su se često susretali sa velikim gužvama i infrastrukturom koja nije bila na zadovoljavajućem nivou. U veoma kratkom roku smo dobili rehabilitovanu saobraćajnicu i danas je zadovoljstvo kretati se njom.

On je takođe istakao i nastavak ulaganja Grada Pančeva u putnu infrastrukturu u narednom periodu.

- Kao Grad smo pre tri godine ugovorili projekat javno-privatnog partnerstva u vezi sa rekonstrukcijom i rehabilitacijom ulica - istakao je Stevanović. - Zahvaljujući tom projektu smo do sada, za tri godine i par meseci, uradili skoro 90 kilometara i više od 170 ulica. To ćemo nastaviti u narednom periodu, a tokom 2024. u planu je novih devet ulica.

Obilaznica i most kod Vinče

MINISTAR Goran Vesić juče je najavio i neke od značajnih investicija koje će posebno biti važne za stanovnike Pančeva i južnog Banata. Tu se izdvaja projekat Sektora C, odnosno veza između Bubanj potoka i Pančeva, čime će biti završena Obilaznica oko Beograda, koja će Pančevcima omogućiti tri priključenja na auto-put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)