KARTICE I U OPŠTINI: Zemun ustupio dva šaltera PIO fondu

B. B.

25. 10. 2023. u 11:24

OPŠTINA Zemun ustupila je dva šaltera PIO fondu za prijavu i podizanje penzionerskih kartica .

КАРТИЦЕ И У ОПШТИНИ: Земун уступио два шалтера ПИО фонду

Foto: S.Babović

- U razgovoru sa rukovodstvom Fonda za penzijsko i inavlidsko osiguranje dogovorili smo se da odmah otvorimo dva šaltera u prostorijama opštine, kako bi naši najstariji sugrađani mogli ovde da preuzmu penzionerske kartice sa kojima ostvaraju određene popuste prilikom korišćenja - rekao je Gavrilo Kovačević, predsednik opštine.  - Sa druge strane, s obzirom na to da se zgrada Fonda PIO na Novom Beogradu renovira, mi smo hteli da našim sugrađanima olakšamo kako ne bi morali da idu na Dorćol, gde su privremeno izmešteni punktovi z penzionerske kartice, već to mogu završiti u zgradi opštine.

On je rekao da će opština pokušati u razgovoru sa ljudima Fonda PIO i da proširi aktivnosti, kako bi u opštini bila određena služba predstavnika ljudi iz Fonda koji bi sugrađanima sve mogli da objasne i olakšaju.

- Teško je zamisliti da neko ide iz Ugrunovaca, Batajnice na Dorćol. Izgubiće ceo dan i zato izlazimo u susret našim sugrađanima da sve mogu da obave na ova dva šaltera - rekao je Kovačević.

 Najstariji sugrađani koji su već podneli zahtev za izdavanje kartice, moći će da ih podignu  na šalterima 11 i 12, kao i da podnesu zahteve radnim danima od 7.30 do 15.30 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)