MEĐUNARODNI DAN SMANJENJA RIZIKA OD KATASTROFA: Vežbe evakuacije u 27 škola na svih 17 beogradskih opština

Tanjug

13. 10. 2023. u 12:28

CRVENI krst u Beogradu će danas, povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, održati vežbe evakuacije u 27 škola na svih 17 gradskih opština.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СМАЊЕЊА РИЗИКА ОД КАТАСТРОФА: Вежбе евакуације у 27 школа на свих  17 београдских општина

Crveni krst

- Ideja ove vežbe je jačanje zajednice, pre svega najmlađih, koji su osetljiva grupe kada se desi neka katastrofa, pa je od velike koristi to što kroz praktičnu vežbu treningom i edukacijom ih informišemo o tome kako se treba ponašati kada se desi požar - rekao je za medije Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograd.

On je dodao da su ovakve vežbe izuzetno značajne za edukaciju dece i školskog osoblja, kako bi znali kako da adekvatno reaguju, u slučaju da se dogodi neka ista ili slična situacija koja iziskuje brzu reakciju.

- Sam scenario vežbe obuhvata, pre svega, gašenje požara u objektu koji se desio, zatim evakuaciju učenika i zaposlenih i na kraju, pružanje pomoći povređenim licima. Ono što je cilj ove vežbe jeste svakako provera sistema smanjenja rizika od katastrofa na teritoriji Grada, a čine ga svi subjekti i snage koje učestvuju u akcijama zaštite i spasavanja - rekla je Marijana Đurić, podsekretarka Sekreterijata za poslove odbrane, vanredne situacije i kordinaciju.

BONUS VIDEO: "VEČERNjE NOVOSTI" NA 72 STRANE! U ponedeljak svečani broj povodom 70. rođendana!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!