PANČEVAČKA KARAULA DOBIJA NOVU KANALIZACIJU Gradska menadžerka Maja Vitman o kapitalnim projektima

S.V.

05. 10. 2023. u 11:39

PROŠLOG meseca, u pančevačkom naselju Karaula počela je izgradnja osam kilometara fekalne kanalizacije.

ПАНЧЕВАЧКА КАРАУЛА ДОБИЈА НОВУ КАНАЛИЗАЦИЈУ Градска менаџерка Маја Витман о капиталним пројектима

Grad Pančevo

 Vrednost projekta je oko 267 miliona dinara, a prema rečima menadžerke grada Pančeva Maje Vitman, osnovni ciljevi su uticaj na zaštitu životne sredine, odnosno manjeg nivoa zagađenja od ocednih voda koje nastaju ukidanjem septičkih jama.

Vitman kaže da se ovim projektom unapređuju uslovi života i podiže standard građana priključivanjem domaćinstava na mrežu fekalne kanalizacije.

- Ne smemo zaboraviti da je prioritetna bila izgradnja Potamiškog kolektora, od Poslovne zone sever do Luke Dunav, na koji će biti priključena ova mreža - ističe Maja Vitman. - Komunalna infrastruktura ima višestruki značaj i ovakva vrsta ulaganja govori da je lokalna samouprava spremna da se u kontinuitetu bavi razvojem svih delova grada. Novi priključci će svakako uvećati i prihode JKP "Vodovod i kanalizacija" koje će dalje razvijati i održavati mrežu.

Naselje Karaula nalazi se u severnom delu Pančeva, neposredno uz Jabučki put, kroz koju prolazi državni put ka Kovačici. Prema podacima iz pančevačkog "Vodovoda i kanalizacije", kada bude završena izgradnja fekalne mreže u "Karauli", priključak će dobiti oko 300 domaćinstava i 24 mala i srednja preduzeća.

- Broj priključaka će se povećavati, jer smo sigurno da će naselje Karaula postati veoma intersantno za dalju gradnju gde se planira nekoliko novih stambenih objekata.

Radovi na izgradnji fekalne mreže u pančevačkoj "Karauli" trajaće u fazama, i tokom sledeće godine. Do kraja 2023. planirano je da cevovod prođe kroz prvi deo ulice Jabučki put, Letnje, Zapadne, prvi deo Ribarske, kroz katastarsku parcelu 193, Južnu i drugu fazu Jabučkog puta. Ukoliko vremenski uslovi budu išli naruku i ako radovi prve faze budu završeni do kraja ove kalendarske godine, u 2024. planirano je da mašine i majstori budu preseljeni u ulice Cvetnu, Ribarsku, Jabučki put, Sunčanu...

- Zadovoljni smo dosadašnjim planiranjem i efikasnom izgradnjom lokalne infrastrukture, imajući u vidu da je za sve ove radove bilo neophodno baviti se rešavanjem imovinskih odnosa, upisivanjem ulica u katastar, rešavanjem svih problema koji su se decenijama taložili kako bi bili u mogućnosti da uradimo tehničku dokumentaciju, dobijemo dozvole i obezbedimo sredstva u lokalnom budžetu. Ovakvi projekti nam daju vetar u leđa, jer znamo da radimo odgovorno i bavimo se krucijalnim investicijama kojima se stvaraju izuzetni uslovi za dalji razvoj sistema za odvođenje otpadnih voda - zaključuje gradska menadžerka Pančeva Maja Vitman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)