POSLE ČETIRI SATA BLOKADE: Saobraćaj na Gazeli ponovo uspostavljen

Tanjug

05. 08. 2023. u 22:19

NA mostu Gazela koji je večeras bio blokiran četiri sata završen je protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji prozapadne opozicije, a saobraćaj na autoputu je uspostavljen u oba smera.

ПОСЛЕ ЧЕТИРИ САТА БЛОКАДЕ: Саобраћај на Газели поново успостављен

Foto: Naxi kamere

Saobraćaj je nešto ranije normalizovan i kod Doma Narodne skupštine gde je oko 19.30 časova počelo okupljanje učesnika protesta.

Na Gazeli je do kraja ostao samo mali broj učesnika protesta, jer su se prethodno oni koji su krenuli u šetnju od Skupštine, razišli pre 22.00 sata.

Prvo je grupa od desetak ekoloških aktivista blokirala međunarodnu saobraćajnicu na mostu Gazela koja se, prema Krivičnom zakonu, ne sme blokirati. Krivični zakon u članu 290 kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Protest je organizovan i kod Narodne skupštine. Ta grupa građana se pridružila aktivistima na mostu Gazela i potom su zajedno učestvovali u blokadi saobraćajnice. Ovo je bio 14. protest "Srbija protiv nasilja".

BONUS VIDEO: GRAĐANI BESNI NA OPOZICIJU - Blokirali autoput i ljude sa decom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)