VELIČANSTVENO: Ovako će Beograd izgledati 2027. godine zbog svetske izložbe EKSPO 2027 (FOTO)

Novosti online

02. 07. 2023. u 15:43

SRBIJA je u jakoj konkurenciji u Parizu pobedila Argentinu, Minesotu, Tajland i špansku Malagu i time dobila da se u našoj zemlji održi svetska izložba EKSPO 2027.

ВЕЛИЧАНСТВЕНО: Овако ће Београд изгледати 2027. године због светске изложбе ЕКСПО 2027 (ФОТО)

Foto: Novosti

Organizacija ove manifestacije će za našu zemlju značiti priliv novca, investicije koje će se višestruko vratiti, prelivanje na ugostiteljstvo, turizam, hotelijerstvo, nova radna mesta, rast zarada u tim granama. Posledično, to znači i veći privredni rast i jaču snažniju ekonomiju.

Inače, specijalizovana izložba „BEOGRAD EXPO 2027/EXPO BELGRADE 2027“ sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“/„Play for Humanity - Sport and Music for All” biće održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Specijalizovana izložba Ekspo 2027 će biti održana pored Nacionalnog stadiona u Surčinu, gde će biti izgrađena i sva potrebna infrastruktura za Ekspo, poput paviljona za zemlje učesnice i smeštajnih kapaciteta za učesnike. Po završetku izložbe ostaje mogućnost transformacije tog prostora, pa bi deo kompleksa namenjen smeštaju učesnika mogao da se upotrebi za rešenje stambenog pitanja određenih kategorija građana. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ovo fenomenalan uspeh Srbije.

- Posle 32 godine doneta je odluka, Plovdiv je bio 1991. godine poslednji u jugoistočnoj Evropi koji je dobio specijalizovanu izložbu, a mi je dobijamo sada - rekao je Vučić i dodao:

- Taj deo Surčina i Novog Beograda, već čitavog donjeg Srema će doživeti veliki razvoj i procvat. Naša procena je da je oko 2,6 miliona turista koji će posetiti samo EKSPO 2027. Ukupan ekonomski efekat od 1,1 milijardu evra. Hotelijerstvo, ugostiteljstvo, naš aerodrom, nacionalni avio-prevoznik, bukvalno će sve da procveta - rekao je Vučić i dodao:

- Zidamo, gradimo novi grad, ali ovim gradimo i budućnost Srbije. Pokazali smo da u političkom smislu možemo da dobijemo široku podršku u svim delovima sveta i pobedimo zemlje poput Španije, SAD... Naravno, ponuda Beograda je bila izvanredna. Hvala Blinkenu na čestitkama.

Predsednik je rekao da je ovo veliki uspeh i za ceo region, te se zahvalio svima koji su glasali za Srbiju.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (33)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)