NEMA VODE, A NI CISTERNE Zbog rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu, okolo često suve česme

S.V.

14. 06. 2023. u 16:00

OTKAKO je pre mesec i po počela rekonstrukcija Glavne u Zemunu, žitelji obližnje Akademske ulice, kao i drugih okolnih ulica već nekoliko puta ostaju bez vode. Kažu da im niko nije najavio da će im česme biti suve, a situaciju dodatno otežava to što im iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" nijednom nisu poslali cisternu sa pijaćom vodom!

НЕМА ВОДЕ, А НИ ЦИСТЕРНЕ Због реконструкције Главне улице у Земуну, около често суве чесме

Privatna arhiva

Poslednji put, česme su im presušile juče, jer je, kako su nam rekli, pukla cev na Avijatičarskom trgu. Mada su se žalili i zvali Servisni centar Grada Beograda, cisterna nije stigla, kao ni prethodna tri puta.

- Na svakih desetak dana ostajemo bez vode, jer kako mašine kopaju, tako "zakače" neku cev i probiju je - priča nam Zemunka Dragoslava K. iz Akademske ulice. - Prvo sam zvala 11-0-11, posle brojnih prebacivanja i objašnjavanja, slali su mi obaveštenja iz "Beogradskog vodovoda" na mejl sa najavama kad neće biti vode. Ali, nijednom nismo dobili cisternu da možemo da uzmemo vodu za osnovne potrebe. Mogli su bar da nam obezbede tehničku vodu, kako bismo mogli da održavamo osnovnu higijenu.

Naša sagovornica kaže da su ona i njene komšije ogorčene jer strahuju da će im ovako biti celo leto.

- Molimo nadležne iz "Beogradskog vodovoda" da nam ubuduće šalju cisterne. Nemoguće da za ovaj deo Zemuna, gde se izvode ovako značajni radovi, nema nijedne cisterne - zaključuje ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)