SPORTSKE IGRE MLADIH NA TRGU REPUBLIKE U petak, 16.juna počinje manifestacija za decu osnovnih i srednjih škola

S.V.

06. 06. 2023. u 17:13

MANIFESTACIJA "Sportske igre mladih", namenjena deci osnovnih i srednjih škola, biće svečano otvorena u petak 16.juna u 11 časova na Trgu republike. Ovaj događaj koji se već deset godina održava u Srbiji okuplja veliki broj mališana i omladine, a svi sadržaji su besplatni.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У петак, 16.јуна  почиње манифестација за децу основних и средњих школа

Stari grad

U Starom dvoru juče je predstavljen program predstojećih "Sportskih igara mladih", a gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je rekao da je ovo odličan primer saradnje u regionu.

- Sport je bio i ostao sastavni deo mog života i uvek mi je zadovoljstvo kad mogu da pomognem i doprinesem ovakvim manifestacijama. - Dugo pratim rad "Igara", znam za njih odavno, u pitanju je jedna izvrsna stvar, kako za pospešivanje mladih da se bave sportom, tako i za regionalne odnose na ovim prostorima koji su uvek na nekom ispitu.

Šapić je naglasio da ova manifestacija ima višestruki značaj i korist, te da će Grad Beograd nastaviti da pomaže njenu organizaciju. Dodao je da će otvaranje manifestacije biti 16. juna na Trgu republike, a da će odmah posle toga, 17. i 18. juna, biti održana manifestacija "Beogradski dani porodice".

Predsednik i osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Marić se posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

- Uvek se osećam lepo u Srbiji i u Beogradu. Hvala čelnim ljudima Beograda što su prepoznali da se igre za desetu godinu otvore baš ovde. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što nas podržavaju od prvog dana. Želimo da ostavimo pozitivan primer saradnje generacijama koje dolaze. Od osnivanja do danas, u Igrama je učestvovalo više od 2.500.000 učesnika, na to smo veoma ponosni. Pet godina uzastopno smo najbrojnija manifestacija ovakvog tipa u Evropi. Ponosni smo što je za decu sve besplatno, kao i na edukativni karakter "Igara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)