SREĐIVANJE POSLE POLA VEKA: U toku komplena rekonstrukcija doma zdravlja u Železniku

B.B.

02. 05. 2023. u 12:39

RADOVI na kompletnoj rekonstrukciji Doma zdravlja "Dr Simo Milošević" - zdravstvena stanica Železnik su uveliko u toku u šta se uverio i predsednik opštine Srđan Kolarić koji je obišao gradilište.

СРЕЂИВАЊЕ ПОСЛЕ ПОЛА ВЕКА: У току комплена реконструкција дома здравља у Железнику

Foto: opština Čukarica

Obnova ove zdravstvene ustanove je jedan od najznačajnijih projekata koje je opština Čukarica pokrenula sa namerom da za 35.000 građana, koji imaju aktivne kartone u ovom domu zdravlja, obezbedi najkvalitetnije uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Građevinski radovi na obnovi objekta počeli su 10. marta, a rok za završetak je 240 dana. Sredstva za izradu projekta rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja obezbedila je opština, a izvođenje radova finansira Ministarstvo za javna ulaganja RS.

Do sada su izvedeni obimni radovi na uklanjanju starih podnih obloga, unutrašnjih vrata kao i vodovodnih instalacija, započeto definisanje prostora za postavljanje lifta, a trenutno su u toku limarski radovi na krovnoj konstrukciji.

Pre samog početka rekonstrukcije objekta, bilo je neophodno isprazniti prostor, ukloniti sav nameštaj i medicinsku opremu, spakovati i preseliti obimnu dokumentaciju i arhivsku građu, razmontirati klima uređaje i radijatore i isprazniti i raščistiti podrumske prostorije u kojima je postojao problem sa izlivanjem podzemnih voda i kanalizacije.

Radi se o objektu bruto građevinske površine od 3.951 metara kvdartanih, koji se sastoji od podrumskih prostorija, prizemlja i dva sprata. Prvi deo objekta datira iz četrdesetih godina prošlog veka, dok je drugi deo izgrađen 1968. godine. Od perioda izgradnje do danas, na ovom objektu rađeno je samo neophodno tekuće održavanje zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara