DRVORED OD 300 SADNICA: Nastavlja se urđenje Keja u Pančevu

T.N.

28. 04. 2023. u 17:12

KEJ u Pančevu će, do kraja godine duž šetališta, krasiti 300 novih sadnica duž šetališta. Sadnice raznih authtonih lišćara će biti posađene na udaljenosti od pet metara na gornjem i donjem šetalištu, koje će dobiti dupli drvored.

ДРВОРЕД ОД 300 САДНИЦА: Наставља се урђење Кеја у Панчеву

Foto: Zoran Jovanović

Reč je o projektu pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja diverziteta, koje grad Pančevo radi sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Vrednost projekta je 20 miliona dinara, Grad će obezbediti 12, a Ministarstvo će sufinansirati sa osam miliona dinara.

Uporedo sa ozelenjavnjem se nastavljaju i radovi na rekonstrukciji samog keja. Prošle godine je urađeno šetalište, rasveta, nova parking mesta, a ove će biti postavljeno moderno dečje igralište površine 600-700 kvadratnih metara na tartatr podlozi sa spravama. Ideja je da sve bude u znaku reke, a pošto je u blizini zgrada stare železničke stanice u planu je da se sa Udruženjem ljubitelja železnica, obogati ovaj prostor.

Kej je izgrađen pre više od četiri decenije.

Od tada do prošle godine nije bilo značajnih radova, iako je bio "scenografija" za mnoge kultne filmove i serije, a jedno je od omiljenih mesta okupljanja Pančevaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)