KUPILI PARKING, A KAZNE PLJUŠTE: Investitoru dali po 5.000 evra, ali mesta uža od širine trotoara

N.Z.

06. 03. 2023. u 14:05

ŽITELjI dela Cerske ulice od broja 109 do 130, na Crvenom krstu, suočavaju se sa problemom oko parkinga. Iako su pre više godina, kad je zgrada napravljena, uredno platili investitoru mesto za parkiranje, i to po 5.000 evra, ni slutili nisu da će im jednog dana stizati kazne za nepropisno ostavljanje automobila.

КУПИЛИ ПАРКИНГ, А КАЗНЕ ПЉУШТЕ: Инвеститору дали по 5.000 евра, али места ужа од ширине тротоара

FOTO: Privatna arhiva

Nezadovoljni stanari kažu za "Večernje novosti" da problem leži u tome što je parking-prostor uži od širine vozila, zbog čega krive investitora.

- Kada se automobil parkira, zauzme ceo trotoar i "viri" na kolovoz. Komunalci nam zato pišu kazne - iznose žitelji Cerske ulice. - Ne možemo da utvrdimo ko je u pravu, mi ili Komunalna milicija. Trenutno smo u sporu sa investitorom, jer smatramo da nije trebalo da prodaje javnu površinu nad kojom nema nikakve ingerencije. Besni smo na sebe što nismo znali da ovo može da se desi. Nažalost, ne možemo da vratimo vreme.

Da ne bi stalno bili kažnjavani, automobile parkiraju na slobodnim mestima po kvartu. Međutim, često se desi da su sva zauzeta.

U ovom delu grada nema zone, ulice nisu obeležene od strane JKP "Parking servisa", što predstavlja dodatni problem za ljude koji smatraju da bi im na taj način život bio jednostavniji. Kao u ulici do njihove, koja pripada trećoj zoni, tako da žitelji nemaju sličnih muka.

- Mnogi od nas najradije bi prodali stanove jer izostanak parkinga za ljude koji imaju automobil život pretvara u moru. Dođeš kući s posla i vrtiš se sat vremena da bi negde ostavio automobil - priča ogorčeni žitelj Cerske. - Ako ga ostaviš na mestu koje si platio 5.000 evra, sve su šanse da dobiješ kaznu.

Kako su za "Novosti" rekli u JKP "Parking servis", njihovi zaposleni kontrolišu deo Cerske ulice, od Maksima Gorkog do Jadranske, gde su mesta obeležena.

- Deo Cerske ulice od Grčića Milenka ka Jadranskoj ulici nema uređenih parking-mesta i nije u sistemu naplate. Obeležena parking-mesta u Cerskoj ulici pripadaju zoni tri, odnosno zelenoj zoni.

NEMOĆNI DO OKONČANjA SUDSKOG PROCESA

TEŠKO nam je bilo kada smo počeli da dobijamo kazne, bili smo iznenađeni da ovako nešto može da se desi - jadaju se stanari. Ističu da nemaju kome da se obrate do kraja sudskog procesa protiv investitora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)