UČE I O HIGIJENI: Koliko znaju voždovački đaci - Kako pravilno prati ruke ruke i kako da se ne dobiju vaške

Z. M.

22. 02. 2023. u 10:30

ZBOG porasta bolesti koje su posledica loših životnih navika, Služba za polivalentnu patronažu Doma zdravlja “Voždovac” radi nekoliko meseci na unapređenju zdravlja, prevenciji bolesti i edukaciji učenika sa područja ove lokalne samouprave.

УЧЕ И О ХИГИЈЕНИ: Колико знају вождовачки ђаци - Како правилно прати руке руке и како да се не добију вашке

Foto: N. Fifić

Zdravstveno vaspitni rad u školama je kompleksan zadatak a kako bi rezultati bili vidljivi važan je kontinuiran rad sa decom od najranijeg uzrasta. Zdravstveno vaspitnim radom u okviru akcije “Znanjem do zdravlja” obuhvaćeno je 3.918 učenika osnovih i srednjih škola na Opštini Voždovac, koji su kroz kreativne radaionice, male grupe i predavanja u prilici da se upoznaju za različitim temama:

Tako su organizovana predavanja "Naučimo da brinemo o zdravlju","Vašljivost glave",

"Eh taj pubertet","Polnoprenosive bolesti – Kako se zaštititi?", "Znanjem protiv bolesti zavisnosti", "Bolesti prljavih ruku", "Pubertet, put ka odrastanju", "Kako pružiti prvu pomoć drugu ili drugarici","Šta treba znati o HIV-u (AIDS-u/SIDI)","Crno lice duvan", "Odupreti se pritisku kada Vam nude cigarete, alkohol ili drogu-odaberite zdravlje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima