POTHODNIK U KNEZ MIHAILOVOJ BIĆE USKORO OTVOREN: Uređen prolaz kod "Albanije"

Милица Шкорић
Milica Škorić

22. 02. 2023. u 09:45

UREĐENjE podzemnih prolaza koje se već tri meseca izvodi u centru prestonice uskoro će biti završeno, a sve je spremno za otvaranje pothodnika ispod palate "Albanija".

ПОТХОДНИК У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ БИЋЕ УСКОРО ОТВОРЕН: Уређен пролаз код Албаније

Foto: Š.Marović

Takođe, majstori su trenutno i u onom na Terazijama, a pred Novu godinu otvoren je prolaz u Sremskoj ulici.

Iako je pothodnik kod "Albanije" trebalo da bude gotov oko 10. februara, to se još uvek nije dogodilo. Ipak, kako su se juče uverili i reporteri "Novosti", on je skoro završen i otvaranje će se uskoro dogoditi. Radnici su u prethodnom periodu uradili nove pločice, kao i slivnike, a moderna ograda postavljena je duž celog zida. Neimarima su na ruku išli i dobri vremenski uslovi.

Cilj Grada je da u narednom periodu svi podzemni prolazi širom prestonice budu uređeni, jer su godinama bili veliko ruglo. Nezavršeni pešački prelazi često zbunjuju građane i goste prestonice, pa mnogi kako ne bi kružili pretrčavaju prometnu ulicu. Pothodnici su ranije bili u katastrofalnom stanju, išarani grafitima, sa polomljenim plafonjerkama i pločama, pa se često dešavalo da se prolaznici sapletu o njih. Takođe, veliki problem je predstavljalo i odvođenje kišne kanalizacije, pa su se često u prolazima stvarale bare.

- Od sedam podzemnih prolaza koji su obuhvaćeni Ugovorom o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije radovi su završeni u tri, kod Beogradskog sajma, u Jurija Gagarina kod TC "Piramida" i u Bulevaru Mihajla Pupina "Ušće" - rekli su nam u "Putevima Beograda". - Podzemni prolaz na Terazijama, odnosno silaz kod hotela "Balkan" je završen, kao i silaz "Sremska" koji pripada pothodniku kod Palate "Albanija".

Nakon što se otvori deo kod "Albanije", radnici se odmah sele u silaz u Kolarčevoj ulici, a biće uređen i pešački koridor u samom podzemnom prolazu. Radovi na silazu "Robna kuća" u podzemnom prolazu na Terazijama, po planu bi trebalo da budu završeni do 31. marta, nakon čega će se pristupiti uređenju silaza u podzemni prolaz kod Hotela "Moskva".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)