DVA MESECA JEDNOM TRAKOM: Nastavljen posao na spajanju Nove 47. sa Ulicom pukovnika Milenka Pavlovića u zemunskom naselju Batajnica

Š. M.

09. 02. 2023. u 07:00

U ULICI pukovnika Milenka Pavlovića u zemunskom naselju Batajnica u naredna dva meseca doći će do izmena u režimu odvijanja saobraćaja, pošto će se konačno završiti spajanje ove i Ulice Nova 47.

ДВА МЕСЕЦА ЈЕДНОМ ТРАКОМ: Настављен посао на спајању Нове 47. са Улицом пуковника Миленка Павловића у земунском насељу Батајница

Građani su iskazali svoje nezadovoljstvo, Foto privatna arhiva

Saobraćaj putničkih vozila odvijaće se trasom ulica: Novosadska - Katice Opačić - Jovana Brankovića. Autobusi javnog prevoza i teretna vozila kretaće se naizmenično jednom saobraćajnom trakom kroz Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju. Režim saobraćaja biće izmenjen sledeća dva meseca, a izvođenje radova obavlja se u cilju izgradnje priključka na Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića saobraćajnice Nova 47, koja predstavlja nastavak Šangajske ulice i novoizgrađenog nadvožnjaka u Batajnici. Svi učesnici u saobraćaju potrebno je da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju i da se pridržavaju pravila saobraćaja.

Građani ovog naselja već mesecima protestuju zahtevajući da se poslednjih 130 metara Ulice Nova 47 spoji sa Ulicom pukovnika Milenka Pavlovića. Ovo parče bitne saobraćajnice dobiće i obostrane trotoare dužine 148 metara, kao i kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Radovi na nadvožnjaku započeti su u martu 2021. godine, a ugovoreni rok za završetak bio je 300 dana. Tako je ceo posao trebalo da bude gotov do kraja 2021, zatim otvaranje pruge za velike brzine do 15. marta, da bi poslednji rok bio 15. jun. Pružni prelaz na kraju je za saobraćaj otvoren početkom septembra. Ipak, firmi koja je radila ulicu u međuvremenu je blokiran račun, pa je po hitnom postupku izabran drugi izvođač.

RADI SE 250 METARA

RADOVI na saobraćajnici Pukovnika Milenka Pavlovića izvodiće se u dve faze i biće završeni na proleće. Izvođač radova je "Ras inženjering", a bruto ugovorena vrednost iznosi 89,4 miliona dinara. Radovima je, pored izgradnje saobraćajnice Nova 47, planirana rekonstrukcija Ulice pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od oko 250 metara i dodavanje saobraćajne trake.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)