GDE SU NAM PEŠAČKI? Žitelji Petra Serafimovića u Zemunu zabrinuti za svoju i bezbednost dece

A. Z. K.

16. 01. 2023. u 13:21

ŽITELjI zemunske Ulice Petra Serafimovića nezadovoljni su nakon rekonstrukcije ove saobraćajnice, jer im skoro dve godine nije postavljena adekvatna signalizacija.

ГДЕ СУ НАМ ПЕШАЧКИ? Житељи Петра Серафимовића у Земуну забринути за своју и безбедност деце

Deo Petra Serafimovića, Foto RTS Printskrin

Zabrinuti su, jer se u ovoj ulici nalazi dečje igralište i vrtić, pa su mališani svakodnevno u opasnosti.

Nekada je ova zemunska ulica imala tri pešačka prelaza međutim, danas ovde nema nijednog. Bahati vozači ne osvrću se ni na znak da je ulica jednosmerna, pa ovuda automobili prolaze kao da ovaj znak ni ne postoji. Prema rečima građana koji stanuju u Petra Serafimovića, strahuju za bezbednost dece.

- Pojedini vozači koji prolaze voze brzo, svako malo se može čuti i škripa guma. Preko dana ovde ima dosta dece jer se tu nalazi igralište i vrtić, a zbog nepažnje vozača brinemo se svaki dan da neko dete ne podleti pod automobil. Iako smo nekada imali tri pešačka prelaza, danas ne postoji nijedan. Pitamo se kada će nadležni ovu našu ulicu vratiti u provobitno stanje i pružiti nam makar malo sigurnosti - rekao je jedan zabrinuti žitelj ove ulice.

Foto RTS Printskrin

Stanari su nadležnima nekoliko puta slali zahteve da ova ulica dobije adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, ali reakcija je izostala. Kako su rekli, obraćali su se Sekretarijatu za saobraćaj, a od njih su dobili odgovor da je zahtev prosleđen JKP "Beograd put". Iako je Sekretarijat naložio da se u Ulici Petra Serafimovića ugrade prepreke i vertikalna signalizacija to se nije dogodilo zbog ograničenih kapaciteta "Beograd puta". Rok da se ova zemunska saobraćajnica adekvatno obezbedi produžen je do prve polovine ove godine.

SREDILI BRAĆE JERKOVIĆ

DEO Ulice Braće Jerković bio je u sličnom problemu. Više od godinu dana nakon rekonstrukcije falila je saobraćajna signalizacija. Pešaci su bili nebezbedni zbog bahatih vozača, godinu dana čekali su građani da nadležni ovu ulicu vrate u nekadašnje stanje. U ulici je sada ograničenje brzine 30, a radnic JKP "Beograd put" postavili su i "ležeće policajce".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere