SPREMNI I ZA JAČE SNEŽNE PADAVINE: Radnici preduzeća "Beograd put" i "Zelenilo Beograd" od juče u akciji

A. Z. K.

28. 01. 2023. u 09:25

SLAB sneg u prestonici pada od četvrtka, a ekipe javnih komunalnih preduzeća "Beograd put" i "Zelenilo Beograd" na terenu su i prate situaciju kako Beograđani ne bi imali problema kada se upute na posao ili u školu.

СПРЕМНИ И ЗА ЈАЧЕ СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ: Радници предузећа Београд пут и Зеленило Београд од јуче у акцији

Foto: Tanjug

Juče ujutru ipak je došlo do zastoja na nekoliko linija javnog gradskog prevoza, kada zbog poledice autobusi nisu mogli da prođu ka Ritopeku i u Ulici Samjuela Beketa u Mirijevu. Srećom, problem je brzo rešen. Osim poledice na ove dve lokacije, vozila GSP juče su ipak funkcionisala bez problema.

Ekipe JKP "Beograd put" u pripravnosti su juče imali nekoliko desetina kamiona. Konstantno obilaze prestoničke saobraćajnice kako bi sprečili probleme ukoliko se snežni pokrivač bude zadržao na ulicama.

Radnici JKP "Zelenilo Beograd" su juče rano ujutru započeli čišćenje snega sa javnih površina.

 - Bilo je angažovano 352 radnika našeg preduzeća, a osim što su čistili sneg posipali su i so. Na terenu je bilo i nekoliko mašina - saopštili su u "Zelenilu". - Tokom ove zimske sezone mi smo u obavezi da uklanjamo sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara, u parkovima i skverovima i oko njih, tačnije sa svih mesta koja su u našem sistemu održavanja. Naše ekipe biće zadužene i za uklanjanje snega sa stajališta javnog gradskog prevoza.

Kako su rekli, njihovi zaposleni biće angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli dok god za to bude bilo potrebe, kako bi Beograđani mogli bezbedno i neometano da se kreću.

Temperatura je, srećom, bila u plusu pa se snežni pokrivač nije zadržavao, ali neophodno je pripremiti teren u slučaju da se temperatura spusti ispod nule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZA PORODICE SA DVOJE DECE: Odličan hotel u popularnom Hamametu, dvoje dece gratis