"MITRALJETA" VEĆ DOBILI NOVI KROV: Radovi na obnovi OŠ "Svetislav Golubović" u Batajnici po planu

S. V.

21. 01. 2023. u 09:20

RADOVI na rekonstrukciji i dogradnji objekta OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u zemunskom naselju Batajnica napreduju po planu, a trenutno se uređuje parter.

МИТРАЉЕТА ВЕЋ ДОБИЛИ НОВИ КРОВ: Радови на обнови ОШ Светислав Голубовић у Батајници по плану

Foto Beoinfo

Završeni su spoljni radovi na razvodu fekalne i kišne kanalizacije i vodovoda, kroz celu školu razvučena je kompletna mreža.

Majstore je juče obišao predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević i podsetio da će se dogradnjom sprata dobiti gotovo duplo veća kvadratura - 5.200 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i ostale predmete. Tu će biti zubarska i opšta ambulanta, kancelarije, a za učenike sa posebnim potrebama izgradiće se novi, specijalni toaleti.

- Opština Zemun obezbedila je prevoz za sve đake, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju i nesmetano pohađala nastavu u školama "Branko Radičević" i "Ilija Birčanin" - rekao je Kovačević.

Foto Beoinfo

Na prvom spratu završava se glavni kanalizacioni vod kroz hodnik. Moleri rade "prvu ruku", predstoji ugradnja prozora i sređivanje podova. Sanitarni čvorovi su završeni i spremni su za keramičarske radove. Montira se i kompletna stolarija, a klima-uređaji i radijatori čekaju na instaliranje. Krov je potpuno završen, odnosno, urađena je termoizolacija, postavljena je kamena vuna, krovna konstrukcija i membrana. Priprema se montaža lifta a izvođači kažu da je u toku izbor rešenja za izgled fasade. Osim postojećeg grejanja na mazut analizira se mogućnost da se škola priključi na gas.

Gavrilo Kovačević, Foto Beoinfo

POSAO GOTOV DO SEPTEMBRA

OVAJ moderni školski objekat biće spreman da dočeka đake u septembru. Rekonstrukcija je počela u leto 2021.godine, a deca su već drugu školsku godinu "podstanari" u školama OŠ "Branko Radičević" i OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun Polju. Roditelji su negodovali zbog ovog iseljenja, što je usporilo početak radova na ovoj školi. Firma je izgubila građevinsku dozvolu, a kad ju je obnovila, zbog skoka građevinskih cena nije mogla da isporuči Gradu ono što je trebalo. Odustalo se od te saradnje i Grad je ušao u treću nabavku koja je završena u oktobru, kada su i počeli ozbiljniji radovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao