DANAS LICITIRAJU ZA SPLAVOVE: U gradskoj upravi biće otvorena ponuda za zakup vodnog zemljišta na Savi

Š. M.

21. 12. 2022. u 16:20

JAVNO otvaranje ponuda za zakup vodnog zemljišta biće održano danas od 12 sati u zgradi Gradske uprave u Ulici kraljice Marije 1. Oglas je raspisan 25. novembra, a prethodnih desetak dana vlasnici beogradskih splavova održali su nekoliko protesta u centru grada, tražeći da se ceo proces obustavi.

ДАНАС ЛИЦИТИРАЈУ ЗА СПЛАВОВЕ: У градској управи биће отворена понуда за закуп водног земљишта на Сави

Foto: Milena Anđela

Ponude će moći da se dostave i danas u periodu od 7.30 do 11.30 sati. Biće postavljen video-nadzor čitavog postupka, a istovremeno, potencijalni zakupodavci će moći fizički da prisustvuju procesu primanja ponuda, što će obezbediti apsolutnu javnost i transparentnost.

Plutajući objekti nalaziće se na površini od 700 kvadrata, dok je početna cena godišnje zakupnine 2.300 dinara po metru kvadratnom. To znači da će budući zakupci za 12 meseci morati da izdvoje najmanje oko 14.000 evra za prostor na Savskom keju. Zakup se daje na određeno vreme, odnosno period od tri godine, a rata za prvu godinu mora se uplatiti pet dana po sklapanju ugovora, u šta će biti uračunat i prethodno uplaćeni depozit.

Zbog otvaranja ponuda vlasnici plutajućih objekata ponovo su najavili protest, koji će biti održan danas od 11 do 15 sati ispred Sekretarijata za privredu, na raskrsnici ulica Starine Novaka i Kraljice Marije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri