BODU OČI IZBLEDELI PEŠAČKI PRELAZI: "Putevima Beograda" stiglo 256 zahteva građana zbog oznaka na saobraćajnicama

J. G. P.

05. 12. 2022. u 14:13

BEOGRAĐANI neretko na "Beokom servisu" podnose prijave zbog izbledelih oznaka na kolovozima ili predlažu njihovo obeležavanje tamo gde ih nema.

БОДУ ОЧИ ИЗБЛЕДЕЛИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ: Путевима Београда стигло 256 захтева грађана због ознака на саобраћајницама

Foto P. Milošević

Uglavnom ukazuju na "isprane" pešačke prelaze, dok u poslednje vreme traže i iscrtavanje razdelne linije u Braničevskoj ulici u Gradskoj opštini Vračar, koja je rekonstrukcijom asfalta "izbrisana". Od početka godine na adresu JP "Putevi Beograda" stiglo je 256 ovakvih zahteva.

Kako kažu u ovom javnom preduzeću, zahtevi građana stižu svakodnevno, a najčešće se odnose upravo na obnavljanje "zebri".

- Na osnovu Rešenja za tehničko regulisanje saobraćaja koje izdaje Sekretarijat za saobraćaj, obeležavaju se oznake na putu. Kada se to radi prvi put, iscrtava ih izvođač radova JKP "Beograd put" na osnovu ugovora sa Sekretarijatom. Nakon toga, predaju se na redovno održavanje JP "Putevi Beograda" i održavaju se po osnovu ugovora koje ovo preduzeće ima sa izvođačima radova - rekli su u JP "Putevi Beograda".

Građani očekuju osveženje, Foto P. Milošević

Kada se zahtevi odnose na obeležavanje oznaka na putevima tamo gde ih nema, kažu, nadležan je Sekretarijat za saobraćaj, koji podnosiocu dostavlja odgovor o daljoj proceduri.

Prema rečima građana, Braničevska ulica veoma je prometna, a kako je u nekom delu dvosmerna, razdelna linija je neophodna.

Nadležni iz JP "Putevi Beograda" rekli su za "Novosti" da su izdali nalog izvođaču radova za obnavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije u ovoj ulici, ali rok zavisi od dinamike radova izvođača, vremenskih prilika, kao i raspoložive mehanizacije.

ZAHTEV

NADZORNI organ JP "Putevi Beograda" izlaskom na teren utvrđuje da li je konkretan zahtev za osveženje "zebre" opravdan. Ukoliko jeste, ovo preduzeće izdaje nalog izvođačima radova da obnove oznake u skladu sa ugovorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!