POTOMCI RATNIKA U STAROM DVORU: Gradonačelnik Aleksandar Šapić juče primio u posetu dvojicu predstavnika građanskog udruženja

Š. M.

30. 11. 2022. u 09:00

GRADONAČELNIK Aleksandar Šapić juče je u Starom dvoru primio delegaciju Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, sa Ivanom Stratimirovićem na čelu, predsednikom ovog udruženja.

ПОТОМЦИ РАТНИКА У СТАРОМ ДВОРУ: Градоначелник Александар Шапић јуче примио у посету двојицу представника грађанског удружења

Foto "Beoinfo"

Šapić je istakao da je ovaj period istorije na neki način nepravedno zapostavljen, što je do devedesetih godina bilo razumljivo zbog okolnosti u kojima smo živeli.

- Današnja deca se nedovoljno edukuju o ovom značajnom periodu srpske istorije te je zato važan rad udruženja koja neguju sećanja na herojsku borbu srpskog naroda za slobodu - rekao je gradonačelnik.

- Dragoceno je negovanje tradicije i kulture sećanja na ovaj period srpske istorije i pojedince koji su ga obeležili. Takođe, aktivnosti ovog i sličnih udruženja omogućavaju da se dođe do istorijskih podataka koji do sada nisu bili u potpunosti dostupni javnosti.

Pomoći ćemo radu udruženja onoliko koliko je to u našoj moći.

Na sastanku je rečeno da sredstva za svoje projekte Savez potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine može da dobije putem gradskih konkursa koje raspisuju određeni sekretarijati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a