GRADONAČELNIK ŠAPIĆ SA DELEGACIJOM SAVEZA POTOMAKA RATNIKA SRBIJE: Važno je očuvati tradiciju i sećanja na herojsku borbu srpskog naroda

Tanjug

29. 11. 2022. u 17:19

GRADONAČELNIK Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru delegaciju Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, na čelu sa predsednikom udruženja Ivanom Stratimirovićem i tom prilikom itakao da je ovaj period istorije nepravedno zapostavljen.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ САВЕЗА ПОТОМАКА РАТНИКА СРБИЈЕ: Важно је очувати традицију и сећања на херојску борбу српског народа

Foto: Printskrin/Instagram/acasapic

On je naveo da je do devedesetih godina to bilo razumljivo zbog okolnosti u kojima se živelo, ali je ocenio da se današnja deca nedovoljno edukuju o ovom značajnom periodu srpske istorije.

Istakao je da zato važan rad udruženja koja neguju sećanja na herojsku borbu srpskog naroda za slobodu, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje. Prema njegovim rečima, dragoceno je negovanje tradicije i kulture sećanja na ovaj period srpske istorije i pojedince koji su ga obeležili. Takođe, aktivnosti ovog i sličnih udruženja omogućavaju da se dođe do istorijskih podataka koji do sada nisu bili u potpunosti dostupni javnosti.

Gradonačelnik je istakao da će pomoći radu udruženja onoliko koliko je to u njegovoj moći, te naglasio da je rad udruženja koja poštuju tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije veoma važan, jer se radi o izuzetno važnom istorijskom periodu za našu zemlju i narod.

Foto: Printskrin/Instagram/acasapic

Istovremeno se založio i za prevazilaženje ideoloških sukoba koji postoje unutar srpskog naroda, naglasivši da se srpski narod u i Prvom i u Drugom svetskom ratu borio za slobodu svoje zemlje, protiv svakog osvajača i okupatora koji je imao nameru da porobi Srbiju.

Na sastanku je rečeno da sredstva za svoje projekte Savez potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine može da dobije putem gradskih konkursa koje raspisuju određeni sekretarijati.

Sastanku je prisustvovao Džon Bosnić, član Glavnog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PILOT DELIĆ O POGIBIJI BRAČNOG PARA: Tragedija prilikom poletanja, avion skroz izgoreo - ne pamtim kad se slično desilo