U SUSRET SABORU TRUBAČA U GUČI: Svečani defile od 150 trubača na ulicama glavnog grada

Novosti online

29. 07. 2022. u 14:22

150 trubača prodefilovaće centrom Beograda u ponedeljak, 1. avgusta, najavljujući predstojeći Dragačevski sabor trube u Guči.

У СУСРЕТ САБОРУ ТРУБАЧА У ГУЧИ: Свечани дефиле од 150 трубача на улицама главног града

Foto: Arhiva

Čak osam trubačkih orkestara iz čitave Srbije, koji će se u Guči takmičiti za najprestižnije nagrade, učestvovaće u muzičkoj povorci koja će u ponedeljak u 19.30 časova krenuti sa Kalemegdana, sa Carigradskog druma. Svoju rutu nastaviće kroz Knez Mihailovu, sve do Trga republike, gde će, praćeni KUD-om Abrašević iz Guče, zajedno odsvirati „Sa Ovčara i Kablara“, himnu Dragačevskog sabora, ustanovljenu pre više od šest decenija.

Ovo je, kako kažu iz organizacije Sabora, svojevrstan poklon građanima prestonice, sa željom da se sačuva tradicija, ali i energija Guče nakratko prenese i na ulice glavnog grada.

61. Dragačevski sabor trube u Guči održava se od 5. do 7. avgusta, kada će nastupiti trubački orkestri Dejana Jevđića, Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića, Bobana i Marka Markovića, kao i Dejan Petrović Big Band. Publici će se predstaviti i Danica Crnogorčević, a najavljen je i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora su Opština Lučani, Turistička organizacija „Dragačevo“, Kulturni centar „Guča“ i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)