BEŽANIJSKU KOSU GUŠI SMRAD: Žitelji novobeogradskog naselja poslednjih dana u večernjim satima otežano dišu

A. Z. K.

25. 07. 2022. u 10:45

ŽITELjI dela Bežanijske kose svako drugo veče guše se u neprijatnom mirisu, koji najviše podseća na hlor.

БЕЖАНИЈСКУ КОСУ ГУШИ СМРАД: Житељи новобеоградског насеља последњих дана у вечерњим сатима отежано дишу

Sumaglica u novobeogradskom naselju, Foto privatna arhiva

Gde je izvor i zašto se ovo dešava nije poznato, a nadležnima je stigla prijava iz Inicijative "Bežanija ostaje, kosa prkosi", ali su ovaj slučaj i građani pojedinačno prijavljivali "Beokom" servisu. Nisu dobili odgovor gradskih vlasti da je neko izašao na teren i otkrio u čemu je problem.

Kako je za "Novosti" rekao Marko Janković iz Inicijative "Bežanija ostaje, kosa prkosi", pre deseta dana se u jednom delu Bežanijske kose pojavila izmaglica i neprijatan miris.

- Ovaj problem počeo je da se pojavljuje svako drugo veče. Građani su slali dopise "Beokomu", a onda smo mi kao Inicijativa 14. jula uputili zahtev Sekretarijatu za inspekcijske poslove - rekao je Marko Janković.

- Ovaj miris teško podnose deca i stariji, koji kašlju, otežano dišu, a pojedini su imali iritaciju očiju i nosa. Nadležnima smo pisali, ali svi koji su se obratili samo su dobili odgovore da je prijava evidentirana, i to je sve.

Prema rečima stanovnika ovog beogradskog naselja, oni su prvo posumnjali da se sve ovo dešava nakon prolaska ekipa koje zaprašuju komarce. U želji da sami otkriju tačan razlog problema, pojedini građani su šetali naseljem, ali nisu otkrili šta bi moglo da bude.

- U blizini nema neke fabrike ili da se radi nešto novo što bi moglo da prouzrokuje ove situacije, zato zahtevamo od nadležnih da izađu na teren i ustanove u čemu je problem - rekli su u ovoj Inicijativi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a