DNEVNA ZARADA 1.600 DINARA: Omladinske zadruge nude poslove studentima i srednjoškolcima

A. VOJINOVIĆ

24. 06. 2022. u 15:30

SA prvim danima leta počela je i potražnja za poslovima preko omladinskih zadruga.

ДНЕВНА ЗАРАДА 1.600 ДИНАРА: Омладинске задруге нуде послове студентима и средњошколцима

Foto N. Fifić

Srednjoškolci i studenti uveliko počinju da rade kako bi zaradili koji dinar više za putovanje i odmor od učenja i drugih obaveza. Satnica na sezonskim poslovima kreće se od 250 dinara, pa naviše, što znači da bi mladi za osam sati rada pet radnih dana u nedelji tokom jednog meseca mogli da zarade minimum 48.000 dinara.

Kako su za "Novosti" rekli u Omladinskoj zadruzi "Bulevar", kod njih mladi mogu da budu angažovani u buticima, na pakovanju robe i u prodaji, dok im pozivi za obavljanje fizičkih poslova stižu svakogodnevno. Takođe, dosta se traže i radnici za rad u magacinima, ali i u restoranima brze hrane.

- Ponuda poslova je raznovrsna, a cena sata je od 250 dinara, pa naviše, tako da za jedan dan može da se zaradi minimum 1.600 dinara - navode, za naš list, u ovoj zadruzi. -

Tražen posao u prodavnici garderobe, Foto P. Milošević

Najmanje plaćenih poslova ima mnogo. To su lepljenje deklaracija, pakovanje garderobe za butike, skeniranje dokumentacija, zatim u knjižarama gde se od zaposlenog podrazumeva samo da vodi računa da nešto ne nestane. Najvišu cenu rada imaju poslovi u vezi sa administracijom i oni koji zahtevaju određena znanja, sposobnosti i poznavanje jezika.

Trenutno je preko ove OZ aktuelan posao u jednoj poznatoj internacionalnoj kompaniji na poziciji analitičara poslovanja, za koji kandidat koji konkuriše mora da ima znanje engleskog jezika. Takođe, u ponudi su i kol centri i razne promocije.

- Omladinci su uglavnom zainteresovani za poslove koji su dobro plaćeni - kažu u OZ "Bulevar".

- Povećana je potražnja za radnicima u restoranima i hotelima na teritoriji cele Srbije, ali toga nema pogotovo u letnjoj sezoni kada većina njih ode u inostranstvo.

Srednjoškolci i studenti tako za mesec dana rada na benzinskoj pumpi u Zemunu mogu da zarade 45.000 dinara (točilac goriva) ili 50.000 (rad na kasi). Za posao u prodavnici brze hrane na Ušću i Zvezdari po satu će biti plaćeni 270 dinara, a za deklarisanje robe, slaganje garderobe i kačenje zujalica u butiku dobiće 250 dinara po satu.

Iako mladi koji dođu u Omladinsku zadrugu obično sami biraju šta žele i mogu da rade, iz ove organizacije obično savetuju omladince da krenu da rade bilo koji posao jer će svakako steći iskustvo, ali i zaraditi.

RADNIK NA SEČENjU ŽICE

OSIM poznatih poslova koji svake godine mladi mogu da pronađu u ponudi različitih omladinskih zadruga, izdvajaju se i neki neobičniji. Tako u jednoj OZ đaci i studenti mogu da zarade od - sečenja žice. U opisu posla navodi se da je zaposelni dužan da makazama iseče i ukloni namotanu žicu koja je postavljena oko bale papira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton