JURIO GA JE OD PLAVOG MOSTA: Detalji incidenta u naselju Braće Jerković, vozača autobusa napadač udarao pesnicama u glavu

Š. Marović

23. 06. 2022. u 20:49

ŠOFER autobusa koji saobraća na liniji 50 pretučen je juče u naselju Braće Jerković, kada ga je, za sada nepoznati napadač, izudarao i pobegao! Kako smo nezvanično saznali, napad se dogodio oko 13 časova, a vozač ima povrede nosa.

ЈУРИО ГА ЈЕ ОД ПЛАВОГ МОСТА: Детаљи инцидента у насељу Браће Јерковић, возача аутобуса нападач ударао песницама у главу

Foto I. Marinković

Svi putnici koji su se našli u vozilu ostali su zgroženi onim što se dogodilo, ali niko nije reagovao na ovaj incident.

- Autobus je išao iz Ustaničke ulice ka naselju Braće Jerković - kaže izvor upoznat sa ovim slučajem.

- Još nemamo informaciju šta je prethodilo tuči, ali je napadač jurio za autobusom od Plavog mosta do naselja. Tu ga je konačno susutigao i kroz prozor autobusa vozaču zadao nekoliko udaraca pesnicom u glavu. Napadač je nakon toga otišao sa mesta nezgode, a vozač je ostao sa vidnim povredama nosa.

Očevici ovog nemilog događaja odmah su pozvali policiju, koja je ubrzo stigla ne mesto nezgode i uzela izjavu od povređenog. Istog trenutka za osumnjičenim je raspisana i potraga, a intenzivno se radi i na njegovoj indetifikaciji.

TUČA U 493 DO MLADENOVCA

U DUPKE punom autobusu "Laste", koji je juče posle podne saobraćao na liniji 493 za Mladenovac, došlo je do tuče dvojice muškaraca u prolazu između sedišta. Putnici su samo nemo posmatrali ovu nemilu scenu.

- Viču i prete jedan drugom, niko nije ni pokušao da ih razdvoji - napisao je na društvenim mrežama jedan od putnika.

- Vozač je čuo buku, stao u jednom trenutku i otvorio vrata, ali ništa nije rekao i, takođe, ni jedan od njih nije hteo da napusti vozilo. Vozač je samo zatvorio vrata i krenuo ali nije pozvao policiju.

Fizički nasrtaji na vozače gradskog prevoza sve su učestaliji. Od početka godine do sada bilo ih je 32, a prošle godine napadnuti su 92 puta. Slično je bilo i 2020.

U odnosu na raniji period, napadi su sve suroviji, pa vozači prolaze sa sve težim povredama. Kako ističu zaposleni, ne vredi ni to što svaki vozač ima panik-taster kojim operativni centar obaveštava da je napadnut, posle čega na lice mesta dolazi policija. Rasprava među putnicima ima stalno i svugde, a napada na okretnicima, stanicama, i najviše u žutim trakama.

U prošloj godini beleži se skoro trideset napada i na vozače privatnika, uprkos kamerama u vozilima. Kako ističu vozači, najveća mana je to što kamera nema na stajalištima. Posebno bi ih trebalo ugraditi na najvećim presedačkim mestima poput Zelenog venca, na autobuskim terminusima i okretnicima, odnosno na oko 150 lokacija u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024