"PROVETRAVANJE" I U GRADSKOJ UPRAVI: Tamo gde mesta budu upražnjena, biće raspisan novi konkurs

E. B. R.

22. 06. 2022. u 09:21

KAKO će izgledati novi sastav Uprave Grada, koji sekretar će ostati a koji će potražiti novi posao, biće poznato sledećeg meseca.

ПРОВЕТРАВАЊЕ И У ГРАДСКОЈ УПРАВИ: Тамо где места буду упражњена, биће расписан нови конкурс

Foto N. Fifić

Većini dosadašnjih prestoničkih sekretara mandati ističu 15. jula, a članovi Gradskog veća narednih dana će odlučiti kome će ugovor biti produžen na još pet godina.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", sekretar za poslove legalizacije Nemanja Stajić najverovatnije neće više obavljati tu funkciju, kao ni Sonja Božović Podunavac koja je bila na čelu odeljenja za inspekcijske poslove. Umesto Ivana Karla pominje se da će novi sekretar kulture biti Gordana Goncić, koja već radi u ovom odeljenju Uprave Grada ili Ana Ilić, viša savetnica premijerke Srbije za kreativne industrije. Saznajemo da bi aktuelnog direktora CEBEF Damira Handanovića mogao da nasledi Marko Čkonjević, filmski radnik.

Foto Z. Jovanović

Ivan Karl

Bojana Radaković, kojoj je u martu ove godine poveren Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, takođe prema nezvaničnim saznanjima, ostaje na tom mestu, kao i Tatjana Parpura iz Sekretarijata za imovinske i pravne poslove.

- Rezultati Sekretarijata za investicije "osigurali" su Luki Petroviću još jedan mandat, a Nataša Stanisavljević je mnogo radila na polju socijalne zaštite, tako da njen opstanak u Gradskoj upravi nije upitan - kaže sagovornik nezvanično. - Tamo gde mesta budu upražnjena, biće raspisan konkurs za izbor gradskog sekretara, a tu će se verovatno prijaviti poznata, a i nova lica, koja će biti odabrana na osnovu dosadašnjeg rada.

Upravo će analiza dosadašnjeg rada Uprave Grada biti prvi zadatak za 13 članova Gradskog veća, koji su izabrani u ponedeljak na predlog Aleksandra Šapića.

Foto Andrija Vukelić

Damir Handanović

Osim gradonačelnika i njegove zamenice, odbornici su na sednici pre dva dana birali i tim novog gradonačelnika koji čine Zoran Adamović, Slobodan Šolević, Stevo Marušić, Miloš Dangubić, Goran Spasojević, Boris Bursać, Vuk Mirčetić, Aleksandra Čamagić, Marija Leković, Nebojša Petrović, Ružica Belanović, Igor Mušić i Violeta Filip.

Zoran Adamović diplomirao je na Poslovno-pravnom fakultetu u Beogradu, bavio se preduzetništvom, a od 2016. do 2018. bio je član Opštinskog veća Čukarice.

Narodni poslanik Goran Spasojević bio je odbornik Skupštine Grada 2012-2015. godine, član je Opštinskog veća u Mladenovcu i doskoro je bio predsednik Fudbalskog saveza Beograda.

Treći mandat u Gradskom veću broji Stevo Marušić, koji je završio master akademske studije FON, a dugi niz godina radi plan javnih nabavki za potrebe Narodne banke Srbije.

Bivši narodni poslanik Vuk Mirčetić, sada član Gradskog veća, bio je angažovan u GO Voždovac a bavi se naučnoistraživačkim radom.

Boris Bursać diplomirao je na Poslovnom fakultetu, objavljuje naučne radove na temu terorizma, a dve godine je radio u JKP "Gradske pijace" u sektoru marketinga.

Marija Leković i Aleksandra Čamagić u Stari dvor dolaze iz Vlade, gde su bile pomoćnice Ratka Dmitrovića, ministra za brigu o porodici. Čamagićeva je diplomirani filolog, a Lekovićeva je završila Građevinski fakultet.

Dr Nebojša Petrović je profesor na Mašinskom fakultetu, Ružica Belanović penzionerka, dok je diplomirani socijalni radnik Igor Mušić četiri godine bio odbornik u Skupštini Vračara.

Kao gradonačelnik, i 13 članova Gradskog veća dobilo je poverenje 57 od 110 odbornika Skupštine prestonice.

STOJČIĆ OSTAJE

FUNKCIJA glavnog gradskog urbaniste poverena je Marku Stojčiću u martu 2019. na četiri godine, tako da on na ovoj poziciji ostaje. Ostali pomoćnici gradonačelnika biće izabrani rešenjem koje donosi prvi čovek prestonice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)