NA VALIDATORIMA I IZMENE GSP: Unapređeni sistem za informisanje putnika javnog prevoza od juče u upotrebi

Š. M.

21. 05. 2022. u 07:52

NOVI sistem za informisanje putnika putem validatora u javnom prevozu juče je počeo da se primenjuje. Njime će zainteresovani moći da dobiju obaveštenja o izmenama trasa zbog izvođenja radova, održavanja raznih manifestacija, ali i da pronađu adresu Sekretarijata.

НА ВАЛИДАТОРИМА И ИЗМЕНЕ ГСП: Унапређени систем за информисање путника јавног превоза од јуче у употреби

Foto D. Milovanović

Digitalizacija sistema javnog prevoza jedan je od ključnih projekata za njegov razvoj i unapređenje, a kao krajnji cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima, godinama uveravaju u GSP.

- Uređenje i poboljšanje prevoza jeste u interesu građana, ali smatram da je neke druge stvari potrebno unaprediti pre samih validatora - smatra sugrađanin Stefan N. - Kao neko ko redovno koristi javni prevoz, mislim da je preče da svako vozilo ima ispravne klime, bude čisto i uredno, a red vožnje tačan.

Takođe, za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama na validatorima će biti dostupan i QR kod, čijim skeniranjem putem mobilnog telefona korisnici jednostavno pristupaju sajtu Sekretarijata.

Tako će putnici moći na vreme da se informišu o promeni trasa - kažu u Sekretarijatu. - Time će se dodatno sprečiti zabune u trenutku kada vozilo skrene sa redovnog pravca.

 

Sekretarijat za javni prevoz

KUPOVINA 2017.

NAJVEĆI broj novih, modifikovanih validatora u vozila javnog gradskog prevoza stigao je tokom 2017. godine. Sam proces nadogradnje sistema nije složen koliko je obiman, jer u vozilima GSP koja svakodnevno prevoze putnike postoji između sedam i osam hiljada ovih uređaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja