OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: Položeno cveće na spomenik Crvenoarmejcu

J.D.

09. 05. 2022. u 15:34

POMOĆNIK gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas venac na Groblju oslobodilaca Beograda povodom obeležavanja državnog praznika u Republici Srbiji, 9. maja – Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Venac je položen i na Spomenik crvenoarmejcu i Spomenik sovjetskim ratnim veteranima na Avali.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ: Положено цвеће на споменик Црвеноармејцу

Privatna arhiva

– Deveti maj, Dan pobede, izuzetno je važan dan za svetsku istoriju i za čitav svet. Obeležavamo dan kada je potpisana kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu, što je značilo pobedu demokratskog sveta spram onog koji je pokušao da uspostavi diktaturu i nacistički i fašistički pogled na svet. Ovaj datum važan je za srpski narod, Srbiju i Beograd, kada se svake godine na Groblju oslobodilaca polažu venci, što predstavlja čin sećanja na ljude koji su dali svoj život da bismo mi danas živeli u slobodnoj zemlji – rekao je Mladenović.

Večna im slava i hvala, poručio je pomoćnik gradonačelnika Beograda.

– Sloboda nema cenu i nju svi zajedno moramo da čuvamo i negujemo, te da ne dozvolimo da nam je bilo ko ugrozi – istakao je Andreja Mladenović.

Vence su položili: u ime Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, u ime Vlade Srbije Darija Kisić, u ime MUP-a Aleksandar Vulin, zatim delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, te predstavnici ambasada Rusije, Azerbejdžana, Belorusije i Kazahstana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)