KARNEVAL SE VRATIO: Posle dve godine pauze, održana tradicionalna manifestacija u Rakovici

A. Z. Klisurić

02. 04. 2022. u 22:17

POSLE pauze od dve godine, u subotu je održan deseti po redu Rakovički karneval u Ulici patrijarha Joanikija na Vidikovcu. Kiša nije sprečila veliki broj učesnika i ljubitelja ove manifestacije da uživaju u kostimima i koreografijama koje je pripremilo 35 karnevalskih grupa iz Srbije i inostranstva.

КАРНЕВАЛ СЕ ВРАТИО: После две године паузе, одржана традиционална манифестација у Раковици

Foto GO Rakovica

Šarena povorka krenula je tačno u podne, a manifestaciju su svečano otvorili predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić, predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Lars Algel i menadžer Rakovičkog karnevala Aleksandar Vasović.

Ovogodišnji defile sastojao je od dečje karnevalske povorke i međunarodnog karnevala.

- Tradicionalno, prvo su se pojavile mažoretkinje iz Bele Crkve - saopštili su u ovoj beogradskoj opštini. - Dečja povorka predstavljala je takmičarski deo karnevala i u njoj su učestvovale grupe iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Na tri bine izvođeni su performansi u trajanju do tri minuta. Na glavnoj bini mališani su pokazali svoje koreografije, a ocenjivali su ih članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Kako su saopštili u GO Rakovica, na međunarodnom karnevalu učestvovale su grupe iz naše zemlje, Italije, Nemačke, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske.

Foto GO Rakovica

PRIZNANjE

PREDSEDNIK ove lokalne samouprave Miloš Simić dobio je u subotu plaketu od Međunarodnog borda federacije evropskih karnevalskih gradova za desetu godišnjicu manifestacije.

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica u subotu je održan i svečani prijem za goste i učesnike. Simić je sa menadžerom Rakovičkog karenavala Aleksandrom Vasovićem uručio zahvalnice, medalje i poklone prijateljima i učesnicima ovog događaja.

Foto GO Rakovica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu