NOVA ULICA GDE SU NEKADA BILE ŠINE: Radi se saobraćajnica od Bulevara patrijarha Pavla do mosta na Adi

A. V. V.

01. 04. 2022. u 10:15

GRAĐEVINCI i mašine koje je angažovao Grad juče su započeli uklanjanje šina oko Topčiderskog parka, čime su i zvanično krenuli radovi na izgradnji saobraćajnice koja će povezati Bulevar patrijarha Pavla od skretanja za Košutnjak do Mosta na Adi.

НОВА УЛИЦА ГДЕ СУ НЕКАДА БИЛЕ ШИНЕ: Ради се саобраћајница од Булевара патријарха Павла до моста на Ади

Foto N. Skenderija

Po završetku ovih poslova, kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, građani koji žive u naseljima u Rakovici i na Vidikovcu konačno će imati normalan prilaz Mostu na Adi.

- Za razliku od plana koji je Grad 2011. godine predstavio javnosti i koji je predviđao da se ulica napravi po sredini parka, mi smo promenili plan i nova ulica ide trasom nekadašnje železnice. Sačuvali smo čitav park - istakao je Vesić.

Kako su "Novosti" nedavno pisale, tender za izvođača radova na prvoj deonici Bulevara patrijarha Pavla do Mosta na Adi (prvo je rađen drugi deo) u dužini od 1,7 kilometara raspisan je krajem avgusta prošle godine. Posao je vredan preko dve milijarde dinara.

A kako su nam tada rekli u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju, na Bulevaru patrijarha Pavla urađena je jedna kolovozna traka i završena izgradnja raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića. U toku je izrada desne strane kolovoza, završeno je postavljanje ivičnjaka i trenutno se vrše pripreme za asfaltiranje.

Prema najavama, završetak radova planiran je početkom maja, do kada treba da se završi postavljanje tramvajskih šina, povezivanje javne rasvete i izrada saobraćajne signalizacije. Ispod saobraćajnice položeno je 8,6 kilometara vodovodnih i kanalizacionih cevi.

IZMEŠTANjE KORITA REKE

U martu 2018. godine započeto je izmeštanje korita Topčiderke, što je bio preduslov za proširenje ulice. Urađen je tada novi most u Pere Velimirovića i zacevljen Kaljavi potok. A u septembru 2019. počeli su radovi na 1,8 kilometara Bulevara, a rokovi za završetak na ovom projektu prolongirani su nekoliko puta. Gradski oci su kao prvi kraj uređenja najavili proleće 2021. godine, ali je tada rok pomeren.

Zbog nedostatka radnika i problema sa projektnom dokumentacijom, ni taj rok nije ispoštovan. Tako je ceo projekat ušao u treću godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri