POČINJE IZGRADNJA KUĆE ZA JELIĆE: Vesić posetio lokaciju na kojoj će biti izgrađen dom za desetočlanu porodicu (FOTO)

Novosti online

15. 03. 2022. u 10:12

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić danas je posetio lokaciju na kojoj će biti izgrađena kuća za porodicu Jelić, koja broji 10 članova.

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА КУЋЕ ЗА ЈЕЛИЋЕ: Весић посетио локацију на којој ће бити изграђен дом за десеточлану породицу (ФОТО)

Foto: Novosti

Naime, Nikolina Jelić sa devetoro dece već 10 godina živi kao podstanar. Na inicijativu opštine Surčin i uz donaciju Fondacije za decu i mlade Beograda “Gnezdo”, Jelići će konačno imati svoj dom.

- Ja sam danas presrećan jer smo uspeli da realizujemo jedno od obećanja, koje je dato kada je moja pokretna kancelarija bila u Surčinu. Pomoći ćemo dve porodice koje zaista teško žive. U pitanju su porodica Jelić koja ima devetoro dece i porodica Bulović sa četvoro dece. Ovo su divne porodice kojima je spletom različitih okolnosti bila potrebna naša pomoć. Pomoć su pružile između ostalih crkva, kao i opština - kazao je Vesić.

- Kako bi porodice dobile krov nad glavom, za to se potrudila naša Fondacija “Gnezdo”, na čelu sa našom direktorkom Tanjom Popović. U fondaciju je uključen veliki broj javnih ličnosti, koje su nam obezbedile donatore koji će sagraditi kuću od 130 kvadratnih metara na ovom mestu gde smo mi sada. Opština Surčin gradi temelje, gospođa Jelić je sama kupila plac, tako da ćemo zajedničkim snagama ovoj porodici obezbediti bolju budućnost. U narednih mesec dana ova deca će imati krov nad glavom - izjavio je Vesić.

BONUS VIDEO: OD BEOGRADA DO NOVOG SADA ZA 35 MINUTA: "Novosti" u najsavremenijoj kompoziciji u regionu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)