FEKALNU MREŽU SU ČEKALI POLA VEKA: Rešava se veliki problem žitelja Ulice Mirka Poštića na Banovom brdu

G. N.

15. 03. 2022. u 06:47

POSLEDNjIH dana u Ulici Mirka Poštića na Banovom brdu u toku su radovi na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije.

ФЕКАЛНУ МРЕЖУ СУ ЧЕКАЛИ ПОЛА ВЕКА: Решава се велики проблем житеља Улице Мирка Поштића на Бановом брду

Foto GO Čukarica

Ova saobraćajnica do sada nije imala kanalizacionu mrežu. Posao na inicijativu GO Čukarica i građana sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Nedostatak mreže mučio je žitelje ovog dela Čukarice skoro pola veka. Idejnim projektom predviđa se oko 185 metara korugovanih PP kanalizacionih cevi 250 i osam tipskih revizionih montažnih šahtova. Radnike na terenu obišli su predsednik Opštine Srđan Kolarić i članovi Veća Miroslav Todorović i Vuk Janković.

- Nakon izrade idejnog projekta i preostale tehničke dokumentacije, dobijena je građevinska dozvola i stekli su se uslovi da radovi počnu - rekao je prvi čovek Čukarice.

- Uskoro kreće izgradnja sekundarne fekalne kanalizacije u još dve ulice na Banovom brdu, u Jana Kolara i Turgenjevljevoj. U ove tri saobraćajnice biće izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od 615 metara, a ukupna vrednost radova iznosi 18.600.000 dinara.

Foto GO Čukarica

Koliko je ovaj problem uzeo maha, govori i činjenica da su žitelji imali velike troškove, jer je na svakih 15 dana dolazila cisterna za pražnjenje septičkih jama.

ZATVORENO ZA SAOBRAĆAJ

OD 4. marta zbog radova važi izmenjeni režim saobraćaja u ovom delu Čukarice. Oni će biti na snazi do 11. jula, po fazama. Zatvoreno za saobraćaj biće u Jana Kolara od kraja slepog dela do Mirka Poštića, i Mirka Poštića od kraja slepog dela do Lješke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić