ŠKOLA POSTAJE MUZEJ: Počeli radovi na adaptaciji objekta u Žarkovu

J.D.

06. 02. 2022. u 21:00

OPŠTINA Čukarica počela je sa radovima na adaptaciji stare škole u naselju Žarkovo, koja će nakon obnove biti pretvorena u Muzej Žarkova i Čukarice.

ШКОЛА ПОСТАЈЕ МУЗЕЈ: Почели радови на адаптацији објекта у Жаркову

GO Čukarica

Ovaj izuzetno vredan i star objekat, izgrađen davne 1840. godine, zaštićen zakonom kao spomenik kulture novi sjaj dobiće na proleće.

Planirano je da objekat nakon adaptacije bude namenjen za organizovanje izložbi, književnih večeri, koncerata i brojnih kulturnih manifestacija.

- Urađena je kompletno nova krovna konstrukcija, završene su elektro i vodovodne instalacije, a privode se kraju unutrašnji radovi - istakao je Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica. - Po završetku unutrašnjih radova, a sa dolaskom toplih dana biće urađena nova fasada, a takođe će biti zamenjena i stolarija na zgradi.

Naime donatori preduzeća za inženjering i projektovanje "Gramis" i "Košutnjak filma DOO" su finansirali prvu fazu radova, a Grad Beograd je prepoznao važnost ovog objekta kulture i uključio se u finansiranje druge faze radova na adaptaciji stare škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024