NOVI PROTEST U BATAJNICI: Zbog zatvaranja pružnog prelaza, žitelji zemunsih naselja i juče se okupili

A. Z. K.

09. 01. 2022. u 07:20

ŽITELJI zemunskih naselja Šangaj, Ugrinovci i Busije ponovo su juče blokirali pružni prelaz u Batajnici kako bi protestovali zbog planiranog zatvaranja.

НОВИ ПРОТЕСТ У БАТАЈНИЦИ: Због затварања пружног прелаза, житељи земунсих насеља и јуче се окупили

Građani su ponovo blokirali saobraćajnicu, Foto Privatna arhiva

Nezadovoljni su, jer, prema obećanjima nadležnih, na prelaz ne treba da se stavi rampa sve dok se ne izgradi novi nadvožnjak. Na tom potezu se gradi brza pruga Beograd - Novi Sad.

Građani su se na prelazu okupili prvi put u sredu. Zbog ukidanja prelaza i izgradnje brze pruge njima bi se put do Beograda sa nekoliko kilometara odužio na čak 20, jer još uvek nije završen nadvožnjak koji se nalazi nekoliko stotina metara dalje od rampe pa mora da se kruži.

Na jučerašnjem protestu okupljenima se obratio Boško Radovanović, član Veća Gradske opštine Zemun i žitelj naselja Šangaj, koji je rekao da u ponedeljak predsednik ove lokalne samouprave Gavrilo Kovačević ide na razgovor u Železnice Srbije.

- Stanujem u Šangaju, do Batajnice imam oko kilometar i po - govori za "Novosti" Dragan P.

- Ako ukinu prelaz, ja ću do Batajnice i Beograda morati da idem "prečicom" koja je napravljena, ali će taj put biti mnogo duži. Još je teže onima koji stanuju u Ugrinovcima i Busijama, put će im se odužiti na 20 kilometara.

Prema rečima nezadovoljnih građana, obraćali su se i gradskim i državnim nadležnim institucijama, ali zbog praznika još uvek nisu dobili nijedan odgovor.

NE ODUSTAJU OD SVOJIH ZAHTEVA

ZA danas je ponovo planirano da se građani okupe u ovom delu Batajnice i iznesu svoje zahteve od kojih ne odustaju. Kako su za "Novosti" ispričali žitelji ovih zemunskih naselja, dobili su informaciju da će radnici započeti radove i da će zatvariti prelaz u 9 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

DOSAD NEVIĐENO! Košarkaške sudije ostale u neverici zbog navijača na meču Evrolige Partizan - Zvezda i uradile ovo (VIDEO)