SVET U 2022. GODINI: Gradonačelnik Radojičić na konferenciji o budućim projektima

J.D.

14. 12. 2021. u 14:41

IZAZOVI i projekti, koji su obeležili godinu za nama, kao i planovi za narednu, bili su tema konferencije "The Economist - Svet u 2022. godini".

СВЕТ У 2022. ГОДИНИ: Градоначелник Радојичић на конференцији о будућим пројектима

Foto Beoinfo

Na skupu održanom u Domun narodne skupštine, učestvovao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On je podsetio na realizaciju velikih projekata poput izgradnje beogradskog metroa, sanacije deponije u Vinči, da se nastavlja izgradnja Beograda na vodi, Tiršove 2, a u planu je i izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda.


- Grad Beograd je za vreme pandemije znatno napredovao u nekim oblastima. Beograđani sve više koriste digitalne usluge, razumeju njihove prednosti i korist koju imaju od njih. U zajedničkoj analizi sa EBRD-om došli smo do zaključka da je potrebno uložiti 5,6 milijardi evra kako bi se naša prestonica razvijala u ekološkom i održivom pravcu kojem težimo - istakao je gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu