PARKING ZA INVALIDE ZAUZIMALI 1.138 PUTA: Ove godine komunalni milicionari imali pune ruke posla zbog bahatih vozača

A. V. V.

22. 11. 2021. u 08:51

DA bahati vozači širom prestonice nemaju razumevanja i redovno automobile parkiraju na mesta rezervisana za osobe sa invaliditetom nije nepoznanica. A koliko je, nažalost, zauzeće ovog prostora čest slučaj u gradu pokazuju i poslednji podaci iz Gradskog sekretarijata za poslove komunalne milicije.

ПАРКИНГ ЗА ИНВАЛИДЕ ЗАУЗИМАЛИ 1.138 ПУТА: Ове године комунални милиционари имали пуне руке посла због бахатих возача

Foto Z. Jovanović

Nadležni su od početka godine, pa do poslednje nedelje oktobra neodgovornim građanima za volanom zbog kršenja ovih propisa napisali više od hiljadu prekršajnih naloga!

- Komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima obavljaju kontrolu parkiranja na parking-mestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom shodno članu 19. Odluke o javnim parkiralištima - navode za "Novosti" u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije. - Nakon uvida u evidencije koje se vode u ovom Sekretarijatu, utvrđeno je da su komunalni milicioneri u 2021. godini (zaključno sa 24. oktobrom), zbog nepropisnog parkiranja na rezervisanom parking-mestu za osobe sa invaliditetom izdali ukupno 1.138 obaveštenja, odnosno, prekršajnih naloga učiniocima prekršaja.

Vlasnici vozila koji poseduju invalidsku nalepnicu na opštim uličnim parkiralištima u gradu automobile mogu da parkiraju besplatno i neograničeno. Kako je rezervisan prostor za osobe sa posebnim potrebama pretežno smešten na mestima blizu ulaza u zgradu, ili u javne garaže, bahati vozači neretko odluče da svog četvorotočkaša smeste gde im najviše odgovara ne mareći za prave korisnike.

- Problem parkiranja vozila koji nemaju adekvatnu nalepnicu je postao noćna mora. Obeleženo parking-mesto za osobe sa invaliditetom koristim jer moje dete ima cerebralnu paralizu. Kad god i gde god da se nađem u gradu skoro sva mesta su zauzeta kolima bez nalepnice - navodi se u jednom od komentara na društvenim mrežama.

Osim toga, ova parking-mesta umeju da budu obeležena i u blizini ugostiteljskih objekata i lokala brze hrane, pa tako mnogi tu stanu "samo na dva minuta".

Prema rečima nadležnih iz sekretarijata, za nepoštovanje propisanih zabrana komunalni inspektor opštine, odnosno komunalni milicioner, izdaje prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna u iznosu utvrđenom kaznenim odredbama navedene odluke. Nesavesnim vozačima sledi udarac po džepu u iznosu od 5.000 dinara.

NA ADI CIGANLIJI BESPLATNO

U javnim garažama i parkiralištima JKP "Parking servis" mesta za vozila osoba sa invaliditetom se nalaze u blizini ulaza ili izlaza, liftova i naplatnih stanica. Na Adi Ciganliji parkiranje je besplatno tokom celog dana, a na parkiralištu VMA tokom prvih osam časova. Na svim ostalim javnim parking objektima ovog preduzeća, vlasnici vozila sa invalidskom nalepnicom mogu tri sata besplatno da koriste obeležen prostor. Posle toga korisnici plaćaju nadoknadu po započetom satu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili