PROBLEMI OSOBA SA INVALIDITETOM U VRŠCU: Bahati vozači svakodnevno parkiraju na mestima obeleženim za njih

J. J. BALjAK

21. 01. 2021. u 15:48

OSOBE sa invaliditetom i njihovi pratioci u Vršcu gotovo svakodnevno se suočavaju sa problemom parkiranja, jer bahati vozači ostavljaju svoje automobile na mestima obeleženim za njih.

ПРОБЛЕМИ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ВРШЦУ: Бахати возачи свакодневно паркирају на местима обележеним за њих

Foto: Parakvad VŠ

Nepoštovanje sugrađana sa posebnim potrebama, ali i zakonskih propisa, uočljivo je čak i tamo gde mesta za parking ima na pretek, kao što je to bio nedavni slučaj kod Centra Milenijum, na šta su ukazali članovi Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ“.

-Zbog ovakvog parkiranja, naše specijalizovano vozilo nije moglo bezbedno da doveze decu sa invaliditetom u prostorije udruženja – napisali su članovi „Parakvada VŠ“ na svojoj fejsbuk stranici ispod fotografije na kojoj se vidi nepropisno parkirani automobil.

Rezignirani građani su u komentarima na ovu objavu slali još mnogo drugih fotografija bahatih vozača, koji su, između ostalog, osobama sa invaliditetom zauzimali mesta i na parkinzima ispred supermarketa i tržnih centara, gde nadležne službe, međutim, ne mogu da reaguju, jer se radi o privatnom parkingu.

Jedan sugrađanin je čak fotografijom pokazao i kako se taj problem rešava u Ljubljani. Osim što novčano kazne onog ko se nepropisno parkirao na mestu za osobe sa invaliditetom, njegovo ime osvane i na gradskom panovu, da svi vide kakav prekršaj je načinio i koliko ga je to koštalo.

Mnogi su ocenili da bi tako nešto trebalo da se uvede i kod nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!