RADOJIČIĆ UGOSTIO ŽIFROA: Gradonačelnik sa ambasadorom EU o evrointegracijama

G. N.

16. 11. 2021. u 14:54

AMBASADOR delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre, bio je juče gost gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića u Starom dvoru. Oni su razgovarali o saradnji na projektima koje finansira EU u glavnom gradu i procesu evropskih integracija.

РАДОЈИЧИЋ УГОСТИО ЖИФРОА: Градоначелник са амбасадором ЕУ о евроинтеграцијама

Privatna arhiva

- U okviru realizacije projekta IPA 2018 radi se termoizolacija četiri zgrade javne namene za koje je Evropska komisija dala 11 miliona evra bespovratnih sredstava - podsetio je gradonačelnik. - Reč je o zgradama Hitne pomoći, Gradske biblioteke, Studentske poliklinike i Stacionara. Dotakli smo se i teme socijalnog stanovanja i usaglasili da ćemo raditi zajednički u narednom periodu.

Jedna od tema sastanka bio je mural sa likom Ratka Mladića u NJegoševoj ulici. Ambasador Žiofre je ponovio stav EU, ističući da je potrebno efikasno prevazići nasleđe prošlosti, uzdržati se od bilo kakvog veličanja ratnih zločinaca i negiranja ratnih zločina, te da je neophodno podsticati pomirenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika