OBNOVLJENA NAJVAŽNIJA SAOBRAĆAJNICA U MLADENOVCU: Saobraćaj pušten preko nadvožnjaka

G. N.

15. 11. 2021. u 14:27

POSLE više od godinu i po dana radova, rekonstruisani nadvožnjak preko železničke pruge u Mladenovcu, pušten je juče za saobraćaj.

ОБНОВЉЕНА НАЈВАЖНИЈА САОБРАЋАЈНИЦА У МЛАДЕНОВЦУ: Саобраћај пуштен преко надвожњака

Privatna arhiva

 Svečanom otvaranju mosta koji je rađen između dva rata, i koji je tek sada po prvi put obnovljen, prisustvovali su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, kao i predstavnici JP "Putevi Srbije" i kompanije "Štrabag".

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nadvožnjak je jedan od najvažnijih saobraćajnica, koja prolazi kroz Mladenovac.

- Nekima će ovaj projekat delovati kao nevažan, ali za građanke i građane Mladenovca i te kako je bitan - rekao je Vesić. - U ovom trenutku radi se veliki broj infrastrukturnih projekata na teritoriji Beograda koje finansira Vlada Srbije, kao što je metro, a u novembru će biti potpisan sporazum o izgradnji BG voza, koji je za Mladenovac takođe važan. Tako će Mladenovčani dobiti stabilnu vezu gradskom železnicom do centra grada, voz će saobraćati na deset, 12 do 15 minuta u "špicu" i na 45 minuta van "špica". Radi se i prva faza fabrike za preradu otpadnih voda, završava se obilaznica oko Beograda i kada se sve to sabere to je više od sedam milijardi evra različitih investicija Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna