SADIŠA PRESADIO 65 STABLA: U parku Ušće juče napravljen novi drvored

J.D.

12. 11. 2021. u 12:00

SPECIJALNOM mašinom za presađivanje drveća radnici "Zelenila" tokom novembra presadili su 65 stabala koja su se našla na trasi infrastrukturnih radova i na taj način su sačuvana i nastavila su svoj razvoj na novim lokacijama.

САДИША ПРЕСАДИО 65 СТАБЛА: У парку Ушће јуче направљен нови дрворед

Privatna arhiva

Sa početkom jeseni i perioda pogodnog za sadnju drveća, nova mašina za presađivanje stabala je angažovana na javnim zelenim površinama Beograda.

Danas razlog presađivanja nisu bili infrastrukturni radovi, već se u parku "Ušće", u blizini Muzeja savremene umetnosti, formira produžetak drvorednog niza borova uz pešačku stazu.

Drvored je nastavljen istom vrstom drveća crnog bora koja su presađena iz veoma guste grupacije koja se nalazi takođe u parku "Ušće".

- Ovde se sada formira nov drvored. Time pokazujemo zašto smo ovu mašinu kupili, dakle, da bismo sačuvali stabla i da se ona ne bi sekla. Grad mora da se razvija, ali smo istovremeno našli način da se drveće sačuva - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je uputio poziv investitorima da se jave "Zelenilu" jer im je data mogućnost da iznajme "sadišu" i presade stablo s jedne lokacije gde treba da razvijaju svoj projekat, na drugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!