VIDOJE JE TIHI HEROJ: Kada je dečak (3) upao u septičku jamu, on je skočio da ga spase - podvig će biti nagrađen

Š. Marović

28. 10. 2021. u 08:51

VIDOJE Nenadić (65), koji je u ponedeljak spasao mališana M. S. (3) sigurne smrti, vadeći ga iz septičke jame u koju je upao, biće nagrađen za ovo herojsko delo, potvrdio je za "Novosti" predsednik Surčina Stevan Šuša. Posle ukazane pomoći lekara u Tiršovoj, dečak je van životne opasnosti.

ВИДОЈЕ ЈЕ ТИХИ ХЕРОЈ: Када је дечак (3) упао у септичку јаму, он је скочио да га спасе - подвиг ће бити награђен

Foto: N. Skenderija

Kako su reporteri našeg lista zabeležili pre dva dana, Vidoje je ne razmišljajući skočio u septičku jamu u koju je upalo dete igrajući se sa braćom u dvorištu. Dan posle ovog događaja, utisci se još nisu slegli.

- Celu noć nisam oka sklopio - počinje priču za "Novosti" Vidoje. - Stalno su me pratila razmišljanja šta da nisam bio tako pribran, da je dete umrlo, da nisam uradio sve da ga spasem. Možda sam previše emotivan čovek, a i imam četvoro unučadi, tako da sam još bolje razumeo nastalu situaciju i veliku brigu roditelja. Ponovo bih sve isto uradio, koje god da je dete u pitanju. Presrećan sam što se sve završilo na najbolji mogući način.

Ovaj hrabri čovek, poreklom iz Višegrada, živi 40 godina u Dobanovcima, a u Zemunskoj ulici se nastanio kao radnik "Planuma". Pre dve godine je od ovog preduzeća uspeo i da otkupi svoj dom.

- Vidoje će narednih dana biti primljen u prostorije Opštine, kako bi mu iskazali poštovanje za herojsko delo - istakao je za "Novosti" predsednik ove lokalne samouprave Stevan Šuša. - Pošto radnicima javnih preduzeća dodeljujemo priznanja za razne zasluge, red je i da Nenadić dobije novčanu nagradu za ovaj poduhvat. Želim da se u svoje lično i u ime svih građana Surčina zahvalim ovom divnom čoveku što je uspeo da izvuče mališana iz septičke jame.

Inače, na teritoriji opštine Surčin nije izgrađena kanalizaciona mreža, sem u jednom delu starog jezgra. Kako ističe predsednik Stevan Šuša, septičke jame u svim naseljima ove lokalne samouprave urađene su po propisima. Ipak, ova u Zemunskoj ulici nije bila adekvatno obezbeđena, zbog čega umalo nije došlo do tragedije.

TRAGEDIJA PROŠLE GODINE

SAMO pribranom reakcijom Vidoja Nenadića izbegnuta je tragedija kakva se u Surčinu dogodila prošlog leta. Tada je muškarac šezdesetih godina ušao u septičku jamu kako bi pokušao da otkloni kvar. Nažalost, nagutao se fekalija i ubrzo preminuo, dok je njegov prijatelj u teškom stanju prevezen u bolnicu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024