GRAD OSNIVA FONDACIJU: Za srećno detinjstvo svakog deteta

B.B.

22. 10. 2021. u 15:38

GRADSKO veće Beograda donelo je odluku o osnivanju Fondacije za decu i mlade, koja će se naći pred odbornicima Skupštine grada. Na ovaj korak nadležni su se odlučilo posle tragedije u kojoj su nastradale dve devojčice, čija majka nije imala dovoljno novca da ih prehrani.

ГРАД ОСНИВА ФОНДАЦИЈУ: За срећно детињство сваког детета

Foto Z. Jovanović

- Sve nas je potresla tragedija od pre mesec dana kada su nastradale dve devojčice čija majka nije imala dovoljno novca da ih prehrani. U Beogradu više nijedno dete neće biti gladno i to garantujem - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.  Zato sam predložio da Grad osnuje fondaciju koja će pratiti potrebe i davati podršku deci i mladima koji žive na teritoriji grada, a čije porodice ne mogu u potpunosti da ispune njihove potrebe.  Svako dete u Beogradu treba da ima bezbrižno detinjstvo i odrastanje, da  dobije podršku u svim sferama svakodnevnog života. Neću se smiriti sve dok to ne postignem.

Fondacija će preduzimati aktivnosti u pružanju podrške odnosno pomoći, naročito porodicama sa više dece u prevazilaženju kriznih situacija, pružanju pomoći u robi i hrani, osnaživanju roditelja  prekvalifikacijom, obrazovanjnjem, usavršavanja, doškolovanjem i pomoći pri zapošljavanju.

Pored toga, biće preduzete stimulativne mere za podsticanje dodatnog obrazovanja i doškolovanja dece i omladine iz marginalizovanih socijalnih grupa, kao i pomoći i podrške deci i mladima bez roditeljskog staranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024