KOŠAVA OBARALA STABLA KAO ŠIBICE: Jak vetar u prestonici izazvao probleme, došlo do zastoja u saobraćaju, oštećeni i automobili! (FOTO)

A. Z. K.

07. 10. 2021. u 22:06

KOŠAVA je danas, uz kišu, napravila pravi darmar u prestonici.

КОШАВА ОБАРАЛА СТАБЛА КАО ШИБИЦЕ: Јак ветар у престоници изазвао проблеме, дошло до застоја у саобраћају, оштећени и аутомобили! (ФОТО)

Ustanička, Foto Arhiva

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u 16.00 duvalo je brzinom od pet metara u sekundi. Snažan vetar povećao je i broj intervencija JKP "Zelenilo Beograd", čije su ekipe bile na terenu 43 puta, a problemi su, samo do podne, prijavljeni na 70 lokacija.

Ljutice Bogdana, Foto Arhiva

Jedno stablo obrušilo se i na autobus na liniji 56 u Oplenačkoj ulici, a srećom, povređenih nije bilo. U Ulici Nikole Doksata na Zvezdari drvo se nakrivilo i naslonilo na elektrovodove, u Ariljskoj se rascepilo drvo bagrema i oštetilo automobil. U Bulevaru oslobođenja saniran je platan koje se obrušilo preko saobraćajnice. U Ulici kneza Višeslava na Košutnjaku deo hrasta pao je preko dva automobila. Bilo je intervencija i u samom centru grada, na uglu Kraljice Marije i Karnegijeve, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 530, ali nadležni kažu da na ovim lokacijama nije bilo materijalne štete.

Kako su rekli iz JKP "Zelenilo Beograd" u noći između srede i četvrtka, kada je košava počela da duva jačim intenzitetom, operativni tim za hitne intervencije ovog preduzeća na teren je izašao 11 puta.

- U periodu od 7.00 do 14.00, naše ekipe intervenisale su na 43 lokacije u gradu - navode iz ovog preduzeća.

- Najviše prijava imali smo na opštinama Palilula, Zvezdara i Voždovac, gde su i udari vetra bili najjači tokom jutarnjih časova. Naši zaposleni biće na terenu tokom celog dana kako bi sanirali vetroizvale, prelomljena stabla i grane koje potencijalno mogu da ugroze saobraćaj, kretanje pešaka, elektrovodove i imovinu Beograđana.

Oplenačka, Foto Arhiva

PRIJAVLjIVANjE ŠTETE

IZ JKP "Zelenilo Beograd" rekli su da građani mogu da prijave slučajeve oborenih stabala i grana radnim danom od 7.30 do 15.30 pozivom na broj 26 305 06, a posle ovog vremena na 26 506 83. Ukoliko se dogodi materijalna šteta ili telesne povrede, građani se mogu obratiti nadležnima na ovaj broj telefona. Operativni timovi izaći će na teren i sastaviti zapisnik o šteti.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)