"PRECRTANO" USTUPANJE PRVENSTVA PROLAZA : Posle pisanja "Novosti" izmena na uglu Crnotravske i Bahtijara Vagabzadea

S. B. M.

07. 10. 2021. u 07:16

ZNACI ustupanja prvestva prolaza koji su osvanuli na raskrsnici Crnotravske i Bahtijara Vagabzadea iz pravca VMA posle rekonstrukcije, poništeni su posle pisanja "Novosti" da zbunjuju vozače.

ПРЕЦРТАНО УСТУПАЊЕ ПРВЕНСТВА ПРОЛАЗА : После писања Новости измена на углу Црнотравске и Бахтијара Вагабзадеа

REŠENjE Sporna raskrsnica na Banjici, Foto D. Milovanović

Usaglašena je i svetlosna signalizacija, pa vozači više ne treba da brinu da će se sudariti.

Kada je Crnotravska puštena u saobraćaj, vozači koji su prolazili ovim delom prestonice pokušavali su da izbegnu sudare, jer nisu znali da li na raskrsnici da poštuju semafore ili saobraćajne znake.

REŠENjE Sporna raskrsnica na Banjici, Foto D. Milovanović

Pre obnove, vozači koji dolaze iz pravca VMA imali su prednost, dok su oni koji dolaze iz Bulevara oslobođenja ili Save Maškovića pa idu Crnotravskom i žele da skrenu levo u Bahtijara Vagabzadea, čekali. Onda je saobraćajnim znakom dato prvenstvo prolaza onima koji idu Crnotravskom i žele u Bahtijara Vagabzadea. Iz pravca VMA, na raskrsnici pored semafora postavljeni su znaci za ustupanje prvenstva prolaza, ali je bio problem što se i jednima i drugima u isto vreme palilo zeleno svetlo.

Posle pisanja našeg lista i molbe da doc. dr Nikola Čelar sa Saobraćajnog fakulteta prokomentariše ovo "prilično neuobičajeno rešenje", nadležni su prelepili trake preko znakova ustupanja prednosti i usaglasili rad svetlosne signalizacije kako bi se izbegli sudari.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna