GRADSKE autobuse vozi 175 vozača starijih od 65 godina! Jedan od njih, Dragomir H. (72) bio je za volanom na liniji 45, kada se dogodila saobraćajna nezgoda u Zemunu u kojoj je povređeno šestoro ljudi, među kojima i dvogodišnja devojčica.

Komentari (6)

Vox

30.09.2021. 12:52

Čuo sam komentar nekih vozača dok sam im stajalo u blizini upravljačke kabine da imaju kolegu starog 78 godina. Pa zar je to normalno? Nemoral sa njegove strane. Koliko god on da je vitalan idi čoveče u penziju, ostavi sposobne i mlade ljude da voze i budu lepo plaćene. Ovako im ubijas i platu i nas izlazes nedaj boze ....

Ilija

30.09.2021. 20:43

Замолио бих овим путем све надлежне да прекину са праксом удомљавања пензионера по приватним фирмама. Највише их је у сектору приватног обезбеђења и возачима ГСП приватних фирми а о доживотном директорима у државним фирмама који су остварили право на пензију по оба основа да и не говорим. Није тачно да не бих имао ко да их замени, него је лакше приватницима да мање плате и дају лошије услове рада јер имају пензионере којима то одговара. Направите систем као у Аустралији где сви пензионери имају линеарно иста примања а то је 755 Аус. Долара на две недеље а ако желе додатно да раде онда се обрате локалној самоуправи која им да да разносе рекламни материјал по сандучићима зашта примају 366 Аус. Долара на две недеље и све то на рачун. А ми младе запошљавамо на уговорима о повремено привременим пословима и држимо их док нецркну а плаћамо их минималац. Молим вас да се са овом праксом ангажовања пензионера прекине.